Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS

Code:
 C058

Credits:
 240
 
Publication date:
 16/02/2019

Title:
 Undergraduate 3-5 years (ECTS)
 
Fee:
 20,27
 1st-registration credits
 

FIELD OF STUDY

Social and Legal Sciences

SYLLABUS

DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS

TYPE OF EDUCATION

Face-to-face

LANGUAGE / S THAT IS OFFERED

Spanish

CENTRES WHERE IT IS TAUGHT

FACULTAT DE CIÈNCIES

PROGRAMME JOINTLY SHARED WITH

Only taught at this university

EXAMINATION DATES

Enter the list of examination dates for this graduate programme.

SYLLABUS OFFERED

 

Legend: Not offeredNo teaching
FIRST YEAR
SECOND YEAR
THIRD YEAR
FOURTH YEAR
42 credits
 
12 credits
 
6 credits
 
Year
Title
Credits
Subject
4
END OF DEGREE WORK
6
 
 
 
 
 
Once this block is approved, you get
DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS

COMPETENCES


General Competences

  • CG1:Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
  • CG2:Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
  • CG3:Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
  • CG4:Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
  • CG5:Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.
  • CG6:Adquirir coneixements d'altres cultures i costums que capaciten per a treballar en un context professional internacional en l'àmbit de la gastronomia.
  • CG7:Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.

Specific Competences

  • CE1:Comprendre el funcionament de les regions-destine de turisme gastronòmic, les seues estructures turístiques i sectors empresarials relacionats
  • CE2:Conèixer els principals indicadors, variables i fonts d'informació per a l'anàlisi econòmica del turisme i la seua relació amb el fenomen gastronòmic
  • CE3:Conèixer els impactes econòmics de les activitats gastronòmiques i entendre el funcionament dels diferents tipus de mercats
  • CE4:Ser capaç d'aplicar els conceptes bàsics de màrqueting a l'anàlisi i gestió de l'empresa, atenent als processos de producció i comercialització, a l'orientació al client, a la rendibilitat del negoci i a la normativa vigent
  • CE5:Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
  • CE6:Conèixer i saber utilitzar l'instrumental i els sistemes de conservació, emmagatzematge i envasat de productes alimentaris i les possibles modificacions en les propietats finals del producte
  • CE7:Comprendre i analitzar críticament el caràcter dinàmic i evolutiu dels fenòmens culinari i gastronòmic en la societat actual, així com conèixer les últimes tendències en gastronomia
  • CE8:Comprendre el funcionament en polítiques públiques i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic
  • CE9:Entendre els fonaments històrics del saber gastronòmic, entès com la ciència i l'art del bon menjar
  • CE10:Identificar els processos psicològics implicats en el desenvolupament d'hàbits alimentaris per a la seua aplicació en el disseny de l'oferta gastronòmica
  • CE11:Conèixer i saber executar aquelles elaboracions tradicionals típiques de les diferents gastronomies locals i mundials, així com comprendre la seua evolució històrica
  • CE12:Conèixer els factors socioculturals que condicionen la gastronomia i incideixen en la selecció i classificació d'aliments i ingredients i en les elaboracions culinàries
  • CE13:Conèixer i comprendre la importància de les denominacions d'origen i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic
  • CE14:Conèixer i utilitzar de forma efectiva les eines i mitjans d'informació/comunicació per a una presa de decisions eficient que permeta posicionar i distingir enfront d'uns altres als professionals de la gastronomia
  • CE15:Conèixer, valorar críticament, saber utilitzar i aplicar les tecnologies de la informació i la comunicació relacionades amb la gastronomia i l'alimentació
  • CE16:Comprendre els processos cognitius, conductuals i emocionals que modulen el benestar psicològic en el context gastronòmic
  • CE17:Comprendre els factors cognitius i emocionals implicats en la conducta de compra d'aliments
  • CE18:Conèixer les funcions nutricionals i preventives de malalties dels components dels aliments
  • CE19:Conèixer els factors fonamentals que condicionen el correcte funcionament dels restaurants així com la rellevància de la imatge de la sala
  • CE20:Conèixer els canvis biològics, químics i físics que es poden produir en les matèries primeres alimentàries durant la seua preparació o magatzematge
  • CE21:Conèixer les característiques que ha de complir una sala destinada a anàlisi sensorial i el tipus de producte gastronòmic susceptible d'anàlisi i la metodologia a aplicar
  • CE22:Conèixer els ingredients, saber formular i elaborar gelats i productes de pastisseria i pans
  • CE23:Adquirir nocions bàsiques sobre enologia, sommelieria i cocteleria i conèixer els fonaments del maridatge
  • CE24:Conèixer el paper dels ingredients i additius sobre les propietats sensorials dels productes alimentaris elaborats
  • CE25:Demostrar capacitat d'innovació i creativitat en l'espai culinari i gastronòmic
  • CE26:Conèixer els principis bàsics d'una dieta equilibrada i adquirir les habilitats necessàries per a incorporar-les a l'àmbit gastronòmic
  • CE27:Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
  • CE28:Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
  • CE29:Desenvolupar les habilitats necessàries per a dissenyar i implementar menús i procediments culinaris atenent a les necessitats de tots els col·lectius poblacionals
  • CE30:Dissenyar ofertes gastronòmiques atractives i adequades a les característiques de l'establiment i expectatives del mercat, que permeten la promoció de l'alimentació saludable en el context gastronòmic
  • CE31:Conèixer i saber aplicar els protocols que s'utilitzen en el control de la qualitat organolèptica i culinària
  • CE32:Identificar els ingredients claus i els processos d'elaboració típics de la gastronomia mediterrània, així com els seus efectes beneficiosos sobre la salut
  • CE33:Conèixer els requisits de les instal·lacions necessàries per al procés gastronòmic i les seues condicions òptimes de manteniment
  • CE34:Conèixer els components dels aliments, les seues propietats físiques i químiques, i el seu valor nutritiu
  • CE35:Conèixer i saber aplicar les normes, estàndards i procediments de seguretat alimentària
  • CE36:Dissenyar l'estructura organitzativa d'una empresa gastronòmica i establir l'estratègia de personal per a la prestació de serveis
  • CE37:Saber aplicar estratègies i habilitats psicològiques que repercutisquen en el benestar psicològic del client i dels professionals de la gastronomia
  • CE38:Identificar, des del punt de vista antropològic i sociològic, les diferències relatives a la diversitat cultural i la varietat gastronòmica
  • CE39:Diferenciar entre sistemes de producció d'aliments tradicionals, sostenibles i ecològics i interpretar l'etiquetatge dels productes agroalimentaris
  • CE40:Conèixer els riscos mediambientals i el tractament dels residus generats en el sector agroalimentari

Transversal Competences

  • CT1:Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
  • CT2:Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
  • CT3:Demonstrate skills in oral and written communication.
Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares