Once this block is approved, you get DEGREE IN GASTRONOMY AND CULINARY ARTS
COMPETENCES
General Competences
CG1:Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
CG2:Mostrar capacitat de síntesi i raonament crític en l'anàlisi dels entorns gastronòmics i culinaris.
CG3:Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
CG4:Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
CG5:Aprendre el suficient maneig de l'instrumental científic i tècnic directament relacionat amb els sectors alimentaris i gastronòmics.
CG6:Adquirir coneixements d'altres cultures i costums que capaciten per a treballar en un context professional internacional en l'àmbit de la gastronomia.
CG7:Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.
Specific Competences
CE1:Comprendre el funcionament de les regions-destine de turisme gastronòmic, les seues estructures turístiques i sectors empresarials relacionats
CE2:Conèixer els principals indicadors, variables i fonts d'informació per a l'anàlisi econòmica del turisme i la seua relació amb el fenomen gastronòmic
CE3:Conèixer els impactes econòmics de les activitats gastronòmiques i entendre el funcionament dels diferents tipus de mercats
CE4:Ser capaç d'aplicar els conceptes bàsics de màrqueting a l'anàlisi i gestió de l'empresa, atenent als processos de producció i comercialització, a l'orientació al client, a la rendibilitat del negoci i a la normativa vigent
CE5:Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
CE6:Conèixer i saber utilitzar l'instrumental i els sistemes de conservació, emmagatzematge i envasat de productes alimentaris i les possibles modificacions en les propietats finals del producte
CE7:Comprendre i analitzar críticament el caràcter dinàmic i evolutiu dels fenòmens culinari i gastronòmic en la societat actual, així com conèixer les últimes tendències en gastronomia
CE8:Comprendre el funcionament en polítiques públiques i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic
CE9:Entendre els fonaments històrics del saber gastronòmic, entès com la ciència i l'art del bon menjar
CE10:Identificar els processos psicològics implicats en el desenvolupament d'hàbits alimentaris per a la seua aplicació en el disseny de l'oferta gastronòmica
CE11:Conèixer i saber executar aquelles elaboracions tradicionals típiques de les diferents gastronomies locals i mundials, així com comprendre la seua evolució històrica
CE12:Conèixer els factors socioculturals que condicionen la gastronomia i incideixen en la selecció i classificació d'aliments i ingredients i en les elaboracions culinàries
CE13:Conèixer i comprendre la importància de les denominacions d'origen i les oportunitats que es deriven per al sector gastronòmic
CE14:Conèixer i utilitzar de forma efectiva les eines i mitjans d'informació/comunicació per a una presa de decisions eficient que permeta posicionar i distingir enfront d'uns altres als professionals de la gastronomia
CE15:Conèixer, valorar críticament, saber utilitzar i aplicar les tecnologies de la informació i la comunicació relacionades amb la gastronomia i l'alimentació
CE16:Comprendre els processos cognitius, conductuals i emocionals que modulen el benestar psicològic en el context gastronòmic
CE17:Comprendre els factors cognitius i emocionals implicats en la conducta de compra d'aliments
CE18:Conèixer les funcions nutricionals i preventives de malalties dels components dels aliments
CE19:Conèixer els factors fonamentals que condicionen el correcte funcionament dels restaurants així com la rellevància de la imatge de la sala
CE20:Conèixer els canvis biològics, químics i físics que es poden produir en les matèries primeres alimentàries durant la seua preparació o magatzematge
CE21:Conèixer les característiques que ha de complir una sala destinada a anàlisi sensorial i el tipus de producte gastronòmic susceptible d'anàlisi i la metodologia a aplicar
CE22:Conèixer els ingredients, saber formular i elaborar gelats i productes de pastisseria i pans
CE23:Adquirir nocions bàsiques sobre enologia, sommelieria i cocteleria i conèixer els fonaments del maridatge
CE24:Conèixer el paper dels ingredients i additius sobre les propietats sensorials dels productes alimentaris elaborats
CE25:Demostrar capacitat d'innovació i creativitat en l'espai culinari i gastronòmic
CE26:Conèixer els principis bàsics d'una dieta equilibrada i adquirir les habilitats necessàries per a incorporar-les a l'àmbit gastronòmic
CE27:Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
CE28:Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
CE29:Desenvolupar les habilitats necessàries per a dissenyar i implementar menús i procediments culinaris atenent a les necessitats de tots els col·lectius poblacionals
CE30:Dissenyar ofertes gastronòmiques atractives i adequades a les característiques de l'establiment i expectatives del mercat, que permeten la promoció de l'alimentació saludable en el context gastronòmic
CE31:Conèixer i saber aplicar els protocols que s'utilitzen en el control de la qualitat organolèptica i culinària
CE32:Identificar els ingredients claus i els processos d'elaboració típics de la gastronomia mediterrània, així com els seus efectes beneficiosos sobre la salut
CE33:Conèixer els requisits de les instal·lacions necessàries per al procés gastronòmic i les seues condicions òptimes de manteniment
CE34:Conèixer els components dels aliments, les seues propietats físiques i químiques, i el seu valor nutritiu
CE35:Conèixer i saber aplicar les normes, estàndards i procediments de seguretat alimentària
CE36:Dissenyar l'estructura organitzativa d'una empresa gastronòmica i establir l'estratègia de personal per a la prestació de serveis
CE37:Saber aplicar estratègies i habilitats psicològiques que repercutisquen en el benestar psicològic del client i dels professionals de la gastronomia
CE38:Identificar, des del punt de vista antropològic i sociològic, les diferències relatives a la diversitat cultural i la varietat gastronòmica
CE39:Diferenciar entre sistemes de producció d'aliments tradicionals, sostenibles i ecològics i interpretar l'etiquetatge dels productes agroalimentaris
CE40:Conèixer els riscos mediambientals i el tractament dels residus generats en el sector agroalimentari
Transversal Competences
CT1:Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
CT2:Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
CT3:Demonstrate skills in oral and written communication.