Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  LOPEZ MEDEL, MARIA

Curriculum breu
LOPEZ MEDEL, MARIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1275
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
TRADUCCIO I INTERPRETACIO
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Traducción e Interpretación
    Universidad de Alicante (26/07/2021)
  • Licenciada en Traducción e Interpretación
    Universidad Pontificia Comillas (19/06/1998)

Llicenciada en Traducció i Interpretació (espanyol, anglès, francès i alemany) per la Universitat Pontifícia Cometes i doctora en Traductologia, Traducció Professional i Audiovisual per la Universitat d'Alacant i la Universitat de Valladolid. Pertany al grup d'investigació INCOGNITO i investiga la traducció feminista i altres aspectes del gènere i el llenguatge.
En l'actualitat és professora ayudanta doctora del Departament de Traducció i Interpretació de la Universitat d'Alacant, on imparteix assignatures de grau i màster oficial, a més de ser tutora i membre del tribunal de TFG i TFM, tutora de pràctiques de màster i coordinadora acadèmica de mobilitat. Compta amb l'acreditació d'ANECA a professora contractada doctora des de febrer de 2022.
Està registrada com a experta independent en estudis de gènere, llenguatge no sexista i traducció en la Comissió Europea, l'Institut Europeu per la Igualtat de Gènere i les bases de dades d'expertes AMIT, Brussels Binder, Expertes Genre i Agenda d'Expertes. També és sòcia d'AIETI, ASETRAD, CEDRO, ESTIDIA i XarxaTIV.
Compta amb una dilatada trajectòria de vint anys com a traductora autònoma i intèrpret jurada, amb més de vint llibres traduïts i sis contractes de traductora externa especialitzada (jurídica i financera) per a la Unió Europea de nou anys de duració. Anteriorment va coordinar durant deu anys la redacció d'una revista de fotografia de tirada nacional.