Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  VARGAS SIERRA, CHELO

Curriculum breu
VARGAS SIERRA, CHELO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3438
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
FILOLOGIA ANGLESA
Instituts:
I INTERUNIV LLENGUES MODERNES APLICADES
Grups:

Formació acadèmica

  • Máster en Traducción Audiovisual, Localización, Subtitulación y Doblaje
    UNIVERSIDAD DE CADIZ (24/12/2017)
  • Máster en Terminología
    Institut Universitàri de Llingüística Aplicada (IULA) (12/11/2012)
  • Certificado de Suficiencia Docente del Programa de Doctorado ¿Aplicaciones de la Informática¿
    Universidad de Alicante (01/11/2006)
  • Certificado-Diploma de Estudios Avanzados (DEA)
    Universidad de Alicante (16/05/2005)
  • DOCT. TRADUC. E INTERPRET. DE LENGUAJES GENERALES, LITERARIOS Y ESPECÍFICO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (16/05/2005)
  • Licenciatura de Traducción e Interpretación (inglés)
    Universitat d'Alacant (01/07/2000)

Chelo Vargas Sierra, doctora en Traducció i Interpretació (anglés) i premi extraordinari de Doctorat, és Catedràtica d'Universitat i membre fundador de l'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades (IULMA), que dirigix des de 2021. A més, compta amb un Màster en Terminologia per la Universitat Pompeu Fabra i un altre en Traducció Audiovisual, Localització, Subtitulació i Doblatge per la Universitat de Cadis.

Ha impartit docència en cursos de Grau i Postgrau sobre temes com a terminologia, traducció jurídica, econòmica i financera, tecnologies de la traducció, lingüística de corpus i traducció general en diverses institucions, entre elles la Universitat d'Alacant, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i la Universitat Ricardo Palma (Lima, el Perú), on és Professora Honoraria i membre honorari del Col·legi de Traductors del Perú. La seua investigació se centra en la terminologia aplicada a la traducció, els llenguatges d'especialitat (anglés-espanyol), la lingüística de corpus i les tecnologies de la traducció. Ha publicat extensament i ha participat en més de 90 congressos internacionals.

Ha liderat activitats d'investigació i transferència i ha presidit congressos de caràcter internacional (enTRetextos 2021, AESLA 2016, CILC 2013 i RITerm 2012). Actualment, és Investigadora Principal del projecte DIGITENDER (TED2021-130040B-C21), enfocat en la digitalització de recursos terminològics multilingües i anàlisis del lèxic i del discurs amb perspectiva de gènere. També ha sigut editora i autora de diverses publicacions internacionals i forma part dels comités editorials de revistes com a Ibérica i Sendebar.

Chelo Vargas Sierra és membre de la Junta Directiva de l'Associació Espanyola de Terminologia (AETER) i presidix el Comité Tècnic de Normalització 191 de Terminologia. Ha impartit més de 50 seminaris internacionals en universitats i organitzacions com la Unió Europea o Col·legis de Traductors. La seua trajectòria inclou la participació en diversos màsters nacionals i internacionals, així com l'exercici com a intèrpret jurat pel Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació.