Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TRESCASTRO LOPEZ, EVA MARIA

Curriculum breu
TRESCASTRO LOPEZ, EVA MARIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2773
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN SALUD PÚBLICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (14/01/2013)
  • LICENCIADA EN CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
    UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE VALENCIA (30/07/2006)
  • DIPLOMADA EN NUTRICIÓN HUMANA Y DIETÉTICA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (24/07/2004)

ACTIVITAT ACADÈMICA I INVESTIGADORA RECENT

Doctora en Salut Pública per la Universitat d'Alacant (premi extraordinari), Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat d'Alacant, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Títol Propi d'Especialista Professional en Tecnologia dels Aliments per la Universitat Politècnica de València. En l'actualitat és Professora Contractada Doctora i Professora.
Ha centrat la seua principal activitat investigadora en l'anàlisi de la incidència de les polítiques alimentàries i les iniciatives de nutrició comunitària en la transició alimentària i epidemiològic-nutricional de la població espanyola.

La seua activitat docent es desenvolupa en l'àmbit de l'educació alimentària i nutricional en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica i en el Màster Universitari en Nutrició i Alimentació, del qual ha sigut Directora durant 4 anys.

És Subdirectora de la revista Áreas. Revista Internacional de Ciencias Sociales, editada pel Servei de Publicacions de la Universitat de Múrcia, que compta amb el segell de qualitat de la FECYT i es troba inclosa en Emerging Sources Citation Index (ESCI) de Thomson Reuters.

Ha rebut el premi Manuel Castillo 2022 de la Universitat de València en la categoria de monografia universitària d'investigació, el premi extraordinari de Doctorat en 2015 i el premi a la trajectòria acadèmica en la IV Gala de la Salut de la Unió Professional Sanitària d'Alacant en 2013.

Ha realitzat estades d'investigació en diversos centres nacionals i internacionals de prestigi, com la Universitat de Barcelona, Università degli Studi di Sassari i la Universitat d'Oxford. En aquesta última gràcies a una beca de mobilitat José Castillejo per a joves doctors del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Ha sigut Presidenta de la Comissió Deontològica del Consell General de Dietistes-Nutricionistes d'Espanya (2013-2016) i del Comité Científic de la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (2014-2016).

És acadèmica de número de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica i membre de diverses societats científiques.

És membre del Panell d'Experts per al suport científic i tècnic de la European Food Safety Authority (EFSA).