Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TRESCASTRO LOPEZ, EVA MARIA

Curriculum breu
TRESCASTRO LOPEZ, EVA MARIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3834
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A CONTRACTAT/ADA DOCTOR/A(LOU)
Dep.:
INF. COMUNITARIA, MED. PREV. I SALUT PUB
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN SALUD PÚBLICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (14/01/2013)
  • LICENCIADA EN CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS
    UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE VALENCIA (30/07/2006)
  • DIPLOMADA EN NUTRICIÓN HUMANA Y DIETÉTICA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (24/07/2004)

ACTIVITAT ACADÈMICA I INVESTIGADORA RECENT

Doctora en Salut Pública per la Universitat d'Alacant (premi extraordinari), Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat d'Alacant, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Títol Propi d'Especialista Professional en Tecnologia dels Aliments per la Universitat Politècnica de València. En l'actualitat és Professora Contractada Doctora i Professora.
Ha centrat la seua principal activitat investigadora en l'anàlisi de la incidència de les polítiques alimentàries i les iniciatives de nutrició comunitària en la transició alimentària i epidemiològic-nutricional de la població espanyola.

La seua activitat docent es desenvolupa en l'àmbit de l'educació alimentària i nutricional en el Grau de Nutrició Humana i Dietètica i en el Màster Universitari en Nutrició i Alimentació, del qual ha sigut Directora durant 4 anys.

És Subdirectora de la revista Áreas. Revista Internacional de Ciencias Sociales, editada pel Servei de Publicacions de la Universitat de Múrcia, que compta amb el segell de qualitat de la FECYT i es troba inclosa en Emerging Sources Citation Index (ESCI) de Thomson Reuters.

Premi extraordinari de Doctorat en 2015 i el premi a la trajectòria acadèmica en la IV Gala de la Salut de la Unió Professional Sanitària d'Alacant en 2013.

Ha realitzat estades d'investigació en diversos centres nacionals i internacionals de prestigi, com la Universitat de Barcelona, Università degli Studi di Sassari i la Universitat d'Oxford. En aquesta última gràcies a una beca de mobilitat José Castillejo per a joves doctors del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport.

Ha sigut Presidenta de la Comissió Deontològica del Consell General de Dietistes-Nutricionistes d'Espanya (2013-2016) i del Comité Científic de la Fundació Espanyola de Dietistes-Nutricionistes (2014-2016).

És acadèmica de número de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica i membre de diverses societats científiques.