Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  OLIVER ROIG, ANTONIO

Curriculum breu
OLIVER ROIG, ANTONIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2581
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN ENFERMERÍA: PRÁCTICA Y EDUCACIÓN
    Universidad de Alicante (21/02/2012)
  • Máster Oficial en Ciencias de la Enfermería
    Escuela Universitaria de Enfermería de la Universidad de Alicante (30/07/2007)
  • Bachelor in Nursing
    Hogeschool Zeeland (10/10/2002)
  • Enfermero Especialista en Enfermería Obstétrico-Ginecológica (Matrona)
    MINISTERIO DE EDUCACION (31/12/1998)
  • Diplomado en Enfermería
    Escuela de Enfermería de la Universidad de Valencia (04/07/1994)

Des de novembre de 2023, exerceix com a Professor Titular en la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. Va començar en 2007 com a Ajudant. Anteriorment, va treballar com a Diplomat en Infermeria (1994) i es va especialitzar en Infermeria Obstètric-Ginecològica (Matrona) en la Unitat Docent de Matrones de Catalunya (1998), a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Va treballar com matrón a la Comunitat Valenciana fins al seu ingrés a l'àmbit acadèmic. Té un Màster en Ciències de la Infermeria de la Universitat d'Alacant i un premi extraordinari de doctorat per la seua tesi sobre lactància de 2012.

Amb 16 anys en docència universitària (>2300 hores docents), ha sigut responsable de 5 assignatures entre grau i màster i participat en 10 projectes d'innovació docent. Destaca la seua docència en les assignatura de Grau 'Infermeria Matern-Infantil' i 'Cures a la Mare i al Xiquet'. En Màster, ha impartit docència en 'Emergències Obstètric-ginecològiques, Neonatals I Pediàtriques' i supervisat nombrosos treballs acadèmics. Coordina el Màster en Investigació en Ciències de la Salut de la seua universitat i pertany a la Comissió de Qualitat de la Facultat de Ciències de la Salut.

La seua investigació, amb 2 sexennis acreditats, s'enfoca en les cures matern-infantils i la criança. Ha participat en projectes sobre lactància materna en l'àmbit clínic i, en la Universitat d'Alacant, ha ajudat a desenvolupar eines de mesurament de resultats en salut des de la perspectiva del pacient (PROM). Actualment treballa en l'avaluació de les intervencions professionals durant el període de lactància, en col·laboració amb associacions professionals (IHAN) i cíviques (HQTQ), amb un enfocament de ciència ciutadana.

Les seues publicacions aborden diverses àrees centrades principalment en la criança, el naixement, la lactància i l'adaptació i desenvolupament d'eines de mesurament. En primer lloc, ha publicat diversos treballs focalitzats en el desenvolupament i validació d'instruments per a mesurar diversos aspectes relacionats amb la criança i la lactància, com la competència parental, les actituds cap a l'alimentació infantil, l'autoeficàcia en la lactància, la inclinació posnatal, entre altres. En segon lloc, ha publicat estudis que exploren els  predictors de l'experiència del part o els factors relacionats amb l'abandó prematur de la lactància materna. A més, és autor de publicacions dirigides a l'avaluació d'intervencions o l'avaluació de resultats en salut, emprant, entre altres, tècniques avançades com l'aprenentatge automàtic. Destaca l'ús de registres electrònics de salut per a estimar indicadors d'alimentació infantil. Finalment, ha generat una sèrie de publicacions sobre diversos aspectes de la criança, com la relació entre el vincle pare-fill, l'ajust diàdic i la qualitat de vida. També disposa de publicacions sobre la influència de factors com la depressió posnatal i l'estrès parental en la percepció de la vulnerabilitat infantil i la competència parental o els estils d'alimentació infantil.