Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  LLORCA ASENSI, ELENA

Curriculum breu
LLORCA ASENSI, ELENA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2264
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
AJUDANT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Sociología
    Universidad de Alicante (21/06/2022)
  • Experta en Liderazgo Político
    Universidad de Alicante. Área de Ciencia Política y de la Administración (01/12/2014)
  • Master en Diseño, Gestión y Evaluación de Políticas y Proyectos públicos
    Centro de Formación Continua de la Universidad de Alicante (26/06/2014)
  • Master en Comunicación Digital
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNANDEZ DE ELCHE (26/07/2011)
  • Licenciado en Sociología
    Universidad de Alicantre (01/09/1995)

Elena Llorca és doctora en Sociologia, esment industrial i internacional, i és Professora del departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant, on imparteix docència en els Graus de Sociologia, Dret i Criminologia i en el Màster en Innovació Social i Dinàmiques de Canvi. És membre del Grup d'Investigació SOC-INNOVA i el seu interès investigador se centra en els nous reptes tecnològics per a la societat, especialment els relacionats amb la desinformació, l'educació i la comunicació.

En l'actualitat, col·labora amb empreses tecnològiques en el desenvolupament de solucions de realitat virtual, intel·ligència artificial i TIC, gràcies a la seua experiència en la direcció i coordinació de projectes tecnològics en els sectors públic i privat. En aquest sentit, ha sigut Directora de l'Observatori per a la Societat de la Informació (Cevalsi) i Directora General de l'Oficina Valenciana per a la Societat de la Informació.

Entre 2018 i 2021 va ser Degana del Col·legi de Politología i Sociologia de la Comunitat Valenciana, i en l'actualitat forma part de la Junta de Govern.

Entre les seues publicacions més recents destaquen:

- Llorca-Asensi, Elena, Fabregat-Cabrera, Maria-Elena, Ruiz-Callado, Raúl. 'Desinformació populista en xarxes socials: la Tuitosfera del Judici del Procés'. Observatori (OBS*). 2021, 15(3): 124-146.
- Llorca-Asensi, Elena, Alexander Sanchez, Maria-Elena Fabregat-Cabrera, and Raúl Ruiz-Callado. 'Why Ca't We? Disinformation and right to self-Determination. The Catalan conflict on Twitter'. Social Sciences 10:383. 2021.
- Llorca-Asensi, E., Fabregat-Cabrera, M. E., & Ruiz-Callado, R. 'Desinformació i dret d'autodeterminació: la població catalana en la diana'. Oñati Soci Legal Sèries. 2022.


Compta amb àmplia experiència en l'elaboració d'informes sobre l'impacte de les tecnologies en la llar, l'empresa i les administracions públiques, destacant l'Infobarómetros Social, Empresarial i d'eGobierno de la Comunitat Valenciana. També ha escrit obres divulgatives com 'La Gestió del Coneixement en la Societat de la Informació', 'Del Municipi Virtual a la Comunitat Autònoma Digital. Infoville 1996-2002', 'Informe sobre la Societat de la Informació a Iberoamèrica', 'Estudi sobre receptors potencials del projecte Ciutats Digitals', 'Estudi previ a l'actuació de Telemedicina a Alcoi', 'Perfils sociotecnológicos a la Comunitat Valenciana: Els valencians en la Societat de la Informació', i 'Xiquets i noves tecnologies a la Comunitat Valenciana'.