Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  JARA BRAVO, CARLOS ALBERTO

Curriculum breu
JARA BRAVO, CARLOS ALBERTO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1152
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INTERUNIVERSITARI EN AUTOMÀTICA I ROBÒTICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (22/01/2010)
  • Ingeniería Industrial
    Universidad Miguel Hernández de Elche (20/05/2005)

Carlos A. Jara va rebre el títol d'Enginyer Industrial l'any 2005 per la Universitat Miguel Hernández d'Elx, amb la condecoració del Premi Universitari 5 Estrelles, i el de Doctor el 2010 per la Universitat d'Alacant amb la qualificació d'Excel·lent Cum Laude per unanimitat. La tesi doctoral del sol·licitant, va rebre el Premi CESEI (millor Tesi Doctoral espanyola sobre investigació en aplicacions tecnològiques en l'àmbit de l'educació a les àrees d'Eng. Elèctrica, Tecnologia Electrònica, Eng. de Telecomunicació i Eng. Informàtica) a la convocatòria del 2011.

A l'àmbit investigador, les àrees de recerca de Carlos A. Jara s'han centrat en simulació robòtica, laboratoris virtuals i remots, manipulació robòtica, interacció humà-robot, robotica asistiva i de rehabilitació. Actualment posseeix 2 Sexenis de Recerca concedits per l'ANEP. Pel que fa a les publicacions en revistes, cal esmentar les seves 30 publicacions en revistes internacionals, entre les quals 27 publicacions tenen impacte dins del JCR i 3 en revistes indexades en bases de dades de prestigi (DOAJ, INSPEC, DBLP, etc.) .

Pel que fa als congressos internacionals i nacionals, Carlos A. Jara posseeix més de 50 publicacions, gran part en congressos esponsoritzats per la IFAC (Internacional Federation of Automatic Control) i de l'IEEE. Cal destacar la publicació a les actes del congrés IROS 2014 (IEEE/RSJ International Conference on Intelligent Robots and Systems), congrés molt important a l'àrea de Robòtica. A més, les publicacions a congressos nacionals són participacions especialment a les Jornades d'Automàtica, congrés propi de l'Àrea d'Enginyeria de Sistemes i Automàtica. Ressenyar, que a les XXX Jornades d'Automàtica, amb l'article “Modelat i Simulació de Sistemes Robòtics Complexos mitjançant Easy Java Simulations” va ser condecorat amb el Premi PRODEL, millor comunicació dins del grup “Educació en Automàtica”.