Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  DIEZ ROS, MARIA DEL ROCIO

Curriculum breu
Diez Ros, Maria Del Rocio

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2479
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
DIDACTICA GENERAL I DIDACTIQUES ESPECIF.
Instituts:
IU INVESTIGACIO D'ESTUDIS DE GENERE
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN GEOGRAFÍA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (21/12/2006)
  • Diploma de Estudios Avanzados (DEA) y Suficiencia Investigadora en Geografía
    CEDIP Universidad de Alicante (16/07/2001)
  • Certificado de Aptitud Pedagógica (CAP) para la docencia en secundaria
    Instituto de Ciencias de la Educación - Universidad de Alicante (31/03/2000)
  • Licenciada con Grado en Geografía.
    Universidad de Alicante. (30/06/1999)

 

Rocío Diez Ros és Llicenciada (1999) amb Grau (2001) i Doctora en Geografia per la Universitat d'Alacant (2006). Professora de l'àrea de Didàctica de les Ciències Socials (2002) primer en el dept. de Geografia Humana i, des de 2011, en el dept. de Didàctica General i Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, on és també Coordinadora de la Comissió d'Igualtat de Gènere i Suport a la Diversitat.

Des de setembre de 2019, la professora Diez Ros és coordinadora acadèmica del Programa d'Acció Tutorial de la Universitat d'Alacant en l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE), integrant-se amb això en l'equip de treball d'esta unitat de la UA.

 

És també directora del Grup d'Investigació en Igualtat, Gènere i Educació (IGE) de la Universitat d'Alacant (2017), a més de participar en el Grup d'Investigació en Geografia Humana (2000).  S'integra en l'equip de l'Institut Universitari d'Investigacions i Estudis de Gènere (IUIEG) i en l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (*IUESAL). Entre les línies d'investigació treballades al llarg de la seua carrera, destaca la Didàctica de les Ciències Socials amb perspectiva de gènere, la Coeducació, l'Educació per a la Sostenibilitat o l'Educació cooperativista i el cooperativisme, temes tots ells amb els quals ha participat, al costat de les seues companyes i companys d'àrea, i també d'altres àrees i d'altres universitats, en nombrosos projectes d'investigació, congressos, seminaris i cursos nacionals i internacionals.

 Ha dirigit més de 60 treballs de fi de grau/màster. Ha participat en més de 20 projectes d'innovació docent, coordinant 7 d'ells: “Inclusió de la Perspectiva de Gènere en l'Assignatures de Didàctica” en 6 convocatòries, i l'actual “EdUArtivistas: un projecte per al compromís social, l'ecofeminisme crític i la ciutadania democràtica en la formació inicial docent a través de l’artivisme educatiu.

Al llarg de la seua trajectòria professional ha desenvolupat nombroses col·laboracions locals, nacionals i internacionals, participant en la publicació de més de 60 capítols de llibres i 13 articles en revistes indexades, relacionats amb les seues línies d'investigació. De la mateixa manera, ha sigut membre de comités organitzador i/o científic de més de 15 congressos d'àmbit autonòmic, nacional i internacional.

 

 

 

 

D'altra banda, ha realitzat estades en centres d'I+D+i, com és el cas del Laboratori de Caracterizaçao e Reciclagem de Residus (LCRR) do Departament de *Agronomia (DAG) de la Universitade Estadual de Maringà (Paraná, BRASIL), o en la Incubadora Tecnològica de Cooperatives Populars i emprendiments solidáris de la UFPA (Universidade Federal do Parà-BRASIL).