Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  CARRATALA PUERTAS, JOSE LIBERTO

Curriculum breu
CARRATALA PUERTAS, JOSE LIBERTO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2076
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN SOCIEDAD Y CULTURA CONTEMPORÁNEAS
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (29/01/2016)
  • Doctorado en Sociología
    Universidad de Alicante (28/01/2016)
  • Licenciado en Sociología
    Universitat d'Alacant (01/09/1995)

Doctor en Sociologia (Premi Extraordinari de Doctorat, 2018), és professor i investigador en el Departament de Sociologia I de la Universitat d'Alacant. El seu treball està principalment orientat a la innovació social, tant en el camp de la investigació acadèmica com en el de la coordinació tècnic-metodològica de projectes d'intervenció. Així mateix, és membre fundador del grup d'investigació Sociologia de la Innovació i del Canvi Social (SOC-Innova) de la Universitat d'Alacant.

Així, està especialitzat en la implantació de processos d'innovació aplicats a la gestió institucional amb l'objectiu de millorar la relació de l'administració amb la ciutadania, el disseny de polítiques públiques, la governança, la transparència i la legitimitat de l'acció política. Aquesta labor es veu reflectida en la seua activitat com a planificador, coordinador i assessor metodològic en projectes per a la transformació social en espais comunitaris que busquen el canvi a través de mecanismes endògens. Alguns dels més recents són el disseny del Pla Estratègic de Joventut de l'Ajuntament d'Alacant, el procés soci-comunitari en els barris de Las Remudas i La Pardilla en Telde (Gran Canària) o el Pla per al foment de l'ocupació de la Comunitat Valenciana.

Igualment, ha participat recentment en projectes acadèmics com el Latin American Social Innovation Network, finançat per la Comissió Europea, i Online Course on Methods of Social Participation of Roma in the Policy Design to Improve Their Health, de la Foundation Open Society Institute (FOSI). A més, és membre de la comissió avaluadora de la convocatòria anual de subvencions a entitats sense ànim de lucre per al foment de la Innovació Social i l'Emprenedoria organitzada per l'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social de l'Ajuntament d'Alacant.

Comparteix tota aquesta experiència adquirida al llarg dels anys amb l'alumnat del Màster Universitari d'Innovació Social i Dinàmiques de Canvi, on imparteix l'assignatura Planificació estratègica, disseny, execució i avaluació de projectes d'innovació social, de la qual és coordinador. També imparteix docència en el Grau en Sociologia en les assignatures de Sociologia General I i II i en el de Relacions Internacionals on fa classes de Sistemes Socials Comparats.

Ha publicat llibres, capítols de llibre i articles especialitzats sobre metodologies participatives, el paper de la deliberació en la definició de l'arquitectura dels processos participatius, l'anàlisi de la democràcia i les seues dimensions, a més d'estudis sectorials com els realitzats sobre les persones joves i com els seus valors influeixen en la comprensió i participació en els processos democràtics, entre altres.