Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TORRES DIAZ, MARIA CONCEPCION

Curriculum breu
TORRES DIAZ, MARIA CONCEPCION

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1149
Telèfon:
+34 965903400 x 3581
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
ESTUDIS JURIDICS DE L'ESTAT
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Derecho, Sobresaliente Cum-Laude. Tesis: El Sexo de la Constitución. El discurso jurídico
    Escuela de Doctorado (EDUA). Universidad Alicante (29/06/2021)
  • Certificado Alta Formación en Justicia Constitucional y Tutela Jurisdiccional de los Derechos (Corso di Alta Formazione in Giustizia Costituzionale e Tutela Giurisdizionales dei Diritti)
    Dipartamento di Giurisprudenza, Università Pisa (22/01/2021)
  • Máster Ofic. en Sists. y Servicios de la Sociedad de la Información, espec. Derechos y Tics (Prem. Extraord). TFM: Los derechos de la privacy en la Ley 25/2007, de conserv. de datos. Calif: MH(10)
    Universidad Valencia. Facultad Derecho (01/10/2010)
  • Máster en Malos Tratos y Violencia de Género (Título propio)
    Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) (17/11/2008)
  • Experta Universitaria en Malos Tratos y Violencia de Género (Postgrado, título propio)
    Facultad de Derecho de la UNED (20/11/2007)
  • Experta Universitaria en Nuevas Tecnologías y Derechos Fundamentales (Postgrado, título propio)
    Facultad de Derecho de la UNED (01/11/2006)
  • Experta Universitaria en Criminología (Postgrado, título propio). Trabajo final: Estudio sobre teorías criminológicas.
    Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) (01/11/2006)
  • Máster en Bioética (Título propio)
    UNIVERSIDAD DE MURCIA (14/09/2006)
  • Postgrado en Mediación en los Procesos de Separación y Divorcio (Postgrado, título propio)
    Facultad de Psicología. Universidad de Murcia (28/02/2005)
  • Diplomada con `Mención` por la Escuela de Prácticas Jurídicas de la Región de Murcia para la formación práctica y ejercicio de la abogacía.
    Escuela Prácticas Jurídicas Universidad de Murcia (01/11/2003)
  • Licenciada en Derecho
    Universidad de Murcia (19/07/2002)
  • Diploma de Estudios Avanzados (DEA) en el Doctorado Constitución y Derechos Fundamentales en Europa
    Universidad de Alicante (01/01/0001)
  • Diploma de Estudios Avanzados (DEA) en el Doctorado Interuniversitario de Género
    Universidad de Alicante (01/01/0001)

María Concepción Torres Díaz és Doctora en Dret, professora en l'àrea de Dret Constitucional del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat (Facultat de Dret) de la Universitat d'Alacant, advocada i jurista feminista. Experta en Justícia Constitucional, Igualtat i no discriminació, tutela antidiscriminatòria i perspectiva de gènere com a metodologia jurídica.

Ha vingut desenvolupant la seua activitat acadèmica i professional durant més de vint anys en tres àmbits bàsicament: (a) Docent universitària i investigadora. Compte en el seu haver amb una àmplia trajectòria docent en la Universitat d'Alacant i la UNED, principalment. Autora de nombrosos articles científics publicats en revistes científiques, capítols de llibres, monografies, etc. Així mateix, ha impartit més de 230 ponències i conferències en congressos nacionals i internacionals sobre justícia constitucional, drets i llibertats, igualtat i no discriminació, violència de gènere, etc. (2008-actualitat). (b) Professional independent en l'exercici de l'advocacia i assessorament jurídic, transversalizando la perspectiva de gènere (2003-2023), i, (c) Divulgadora científic-jurídica en mitjans de comunicació de difusió general. Col·laboradora i analista jurídica en mitjans com a Agenda Pública, elpaís.es, eldiario.es, elperiodico.com, IberICONnet, Tribuna Feminista, etc. (2014-actualitat).

Més informació curricular: Professora Doctora col·laboradora externa en els cursos i Màster en Maltractaments i Violència de Gènere (UNED) (2008-actualitat) i professora en altres cursos de postgrau. Investigadora en l'Institut Universitari d'Estudis de Gènere (UA). Sòcia de l'Associació de Constitucionalistes d'Espanya (ACE) i integrant de l'Institut Iberoamericà de Dret Constitucional. Integrant del Grup d'Estudis Constitucionals de l'Estat i la Unió Europea (GECO_UE). Membre nat del Consell de Departament (Dept. Estudis Jurídics de l'Estat). Advocada col·legiada en l'Il·lustre Col·legi d'Advocacia Murcia (des de 2002), formant part de les següents seccions: Dret de Família, Dret Civil, Dret Penal, Dret Sanitari i Bioètica, i Drets-Tics. Compta amb resolució favorable de la Secretaria General d'Universitats (Ministeri d'Universitats) «AVALUACIÓ POSITIVA» de l'activitat docent i investigadora en virtut de l'informe Comitè de Ciències Socials i Jurídiques II (ANECA), per a les figures contractuals de Professora Contractada Doctora, Professora d'Universitat Privada i Professora Ajudant Doctora. Más información Website: JURISTCONCEP.COM.