Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TORREGROSA MARTI, MARIA TERESA

Curriculum breu
TORREGROSA MARTI, MARIA TERESA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3276
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

 • DOCTORADO EN PROBLEMAS ACTUALES E HISTÓRICOS DE LA ECONOMÍA
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (29/02/2008)
 • DOCTOR POR LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE, CON MENCION DE DOCTOR EUROPEO. SOBRESALIENTE CUM LAUDE POR UN
  DEPARTAMENTO ANALISIS ECONOMICO APLICADO. UNIVERSIDAD DE ALICANTE (29/02/2008)
 • PROBLEMAS ACTUALES E HISTÓRICOS DE LA ECONOMÍA
  DPTO. ANÁLISIS ECONÓMICO APLICADO. UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/10/2002)
 • ECONOMIA
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/06/1999)

Professora Titular del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d'Alacant. Doctora Europea amb la tesi "Gestió Integrada de l'Aigua a la Comarca de la Marina Baixa, Alacant", aprovada amb Excel·lent Cum laude per unanimitat que va rebre el premi extraordinari de Doctorat i el premi de les Corts Valencianes a una de les millors tesis publicades en 2009. Ha realitzat estades d'investigació en la School of Water Sicence, en Cranfield University (Regne Unit) i en CAZALAC, Centre Regional de l'Aigua per a Zones Àrides i Semiàrides d'Amèrica Llatina i el Carib, afavorit per la UNESCO en la Serena (Xile).

Membre de l'Institut Interuniversitari d'Economia Internacional i de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques (IUIT) de la Universitat d'Alacant, així com dels Grups d'Investigació "INNATUR"(Economia del turisme, recursos naturals i noves tecnologies) i "Recursos Hídrics i Desenvolupament Sostenible".

Professora des de l'any 2002 en docència els graus de turisme, relacions internacionals, i ADE i en postgrau com el Màster en Gestió Sostenible i Tecnologies de l'Aigua, Màster en Economia Aplicada i el Màster Interuniversitari en Cooperació Internacional al Desenvolupament.

Dins de les seues àrees d'investigació destaca la gestió dels recursos hídrics, l'economia de l'aigua i els recursos naturals, economia del turisme, turisme sostenible i economia circular. Ha publicat nombrosos treballs en revistes d'impacte com Water, Water International, Water Security, Utilities Policy o Current Issues in Tourism. Ha participat, a més, en projectes nacionals i europeus sobre medi ambient, gestió de l'aigua i recursos naturals. A destacar “Multidisciplinary training in circular economy and smart valorisation of the rural area for new business models”, o “Strategic tools to support adaptive, integrated vàter resource management under changing utilisation conditions at catchment level: a co-evolutionary approach”, tots dos finançats per la UE. 

Actualment és la Directora del Centre de Formacion Contínua.