Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TORMO SANTAMARIA, MARIA

Curriculum breu
TORMO SANTAMARIA, MARIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3841
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • Doctora en Ciències de la Salut
    Universitat d`Alacant (26/09/2018)
  • Màster en Salut Pública
    Universitat d'Alacant/Universitat Miguel Hernández (01/06/2015)
  • Certificado de Aptitud Pedagógica (CAP)
    Instituto de Ciencias de la Educación de la Universidad de Alicante (01/03/2009)
  • Dietista-Nutricionista
    Universitat d`Alacant (30/06/2007)

Doctora en Ciències de la Salut, Màster en Salut Pública i Dietista-Nutricionista.

En l'actualitat ocupa una plaça de Professora Ajudant Doctora en el Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva, Salut Pública i Història de la Ciència en la Universitat d'Alacant. Està acreditada com a Professora Contractada Doctora per l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva. Imparteix docència en el grau de Nutrició Humana i Dietètica, en el grau de Gastronomia i Arts culinàries i en el Màster de Salut Pública.

Pertany al Grup Balmis d’Investigació en Història de la Ciencia, Cures en Salut i Alimentació de la Universitat d'Alacant.

Ha sigut investigadora del projecte “El context internacional de les polítiques de nutrició i alimentació en l'Espanya del desenvolupisme (1959-1975)” (HAR2014-51859-C2-2-P), en el marc de la qual ha desenvolupat la seua tesi doctoral sobre Polítiques d'alimentació, nutrició i salut pública a Espanya (1954-2005). Així com investigadora del projecte “Passat i present en el control de les malalties de la pobresa desateses: l'exemple històric de l'Europa mediterrània i la cooperació sanitària internacional” (HAR2017 -82366-C2-2-P).

És acadèmica de número de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica i membre de diverses societats científiques.

Des de novembre de 2017 és col·laboradora-investigadora de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic, una de les càtedres institucionals de la Universitat d'Alacant.

Co-directora i coordinadora del programa de ràdio “El Setrill” en Ràdio Sant Vicent, sobre gastronomia, tradicions culinàries i salut. Ha format part de l'equip de comisariado de l'exposició “Com aprenguérem a menjar. L'acció social i educativa del Programa EDALNU, 1961-1994).

ACTIVITAT INVESTIGADORA DURANT L'ÚLTIMA DÈCADA EN LES SEGÜENTS LÍNIES:

Gastronomia, Tradicions culinàries i salut.
Dones i Història de la gastronomia.
Història de la nutrició comunitària.
Educació alimentària i nutricional.
Polítiques de nutrició a Espanya.