Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  SEMPERE SOUVANNAVONG, JUAN DAVID

Curriculum breu
SEMPERE SOUVANNAVONG, JUAN DAVID

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3301
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
GEOGRAFIA HUMANA
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Geografía
    Universidad de Alicante. (20/12/2002)
  • Diplôme d`Études Approfondies (DEA)
    Universidad de Poitiers (Francia) (07/09/1998)
  • Licenciado en Filosofía y Letras (Especialidad de Historia).
    Universidad de Alicante. (01/06/1998)
  • Grado de Licenciado (Tesina)
    Universidad de Alicante. (08/09/1997)
  • Licenciado en Filosofía y Letras (Especialidad de Geografía).
    Universidad de Alicante. (01/06/1996)

Juan David Sempere Souvannavong (1973) professor titular d'universitat (2009) de la Universitat d'Alacant (UA) i director del Departament de Geografia Humana des de desembre de 2021.

En 1997 va fer la seua Memòria de Llicenciatura sobre les migracions induïdes per la descolonització d'Algèria a Alacant; en 1998 va cursar en el laboratori Migrinter de la Universitat de Poitiers (França) un DEA (Diplôme d'Études Approfondies) sobre migracions internacionals i en 2002 va defensar la seua tesi sobre els marroquins de la regió Oriental del Marroc en l'agricultura del Camp de Cartagena.

Les seues investigacions es dediquen a l'estudi de la població a Espanya i a l'estudi de les migracions i de les mobilitats centrant-se especialment al Magreb. És autor o coautor de diversos llibres, articles i capítols de llibre, quasi tots ells sobre migracions. Ha dirigit dos projectes d'investigació, un sobre la degradació urbana de Parc Ansaldo (Alacant) finançat per la UA i uns altres sobre les migracions actuals entre l'oest d'Algèria i Espanya finançat per l'AECID. Des de març de 2023, i fins a juny de 2026, és investigador principal en la Universitat d'Alacant del projecte Horizon Europe "Making migration and migration policy decisions amidst societal transformations" (PACES) finançat per la Unió Europea (grant agreement nº 101094279). A més ha participat des de 1999 en altres quatre projectes del Ministeri (Pla nacional / estatal I+D) sobre migracions en el Dept. de Geografia Humana de la UA. Entre els centres d'investigació estrangers on ha realitzat estades destaca el Centre Jacques Berque de Rabat (el Marroc), el Col·legi de la Davantera Nord de Tijuana (Mèxic), el Centre National de Recherche en Anthropologie Sociale et Culturelle d'Oran (Algèria), en l'Institut national d'études démographiques (París) i en la Universitat de Bari (Itàlia).

Entre les assignatures que ha impartit destaca “Geografia Humana”, “Geografia Urbana”, "Migracions Forçades" i “Geografia de les Migracions” en graus i postgraus.