Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  SAIZ PASTOR, CANDELARIA

Curriculum breu
SAIZ PASTOR, CANDELARIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3272
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Instituts:
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
Grups:

Formació acadèmica

  • TESIS DOCTORALES LETRAS
    Facultad de Filosofía y Letras (02/07/1990)
  • Licenciatura en Historia
    Universitat d'Alacant (09/11/1982)
  • Doctora en Historia
    Universidad de Alicante (01/01/0001)

Candelaria Saiz Pastor és Professora Titular d'Universitat d'Història i Institucions Econòmica en el Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. I membre investigadora de l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina de la UA.

 

És doctora en Història Econòmica per la Universitat d'Alacant i Premi Extraordinari de Doctorat en 1990 amb una tesi sobre: Liberals i esclavista: el domini colonial espanyol a Cuba (1833-1865), amb la màxima qualificació d'excel·lent cum laude.

 

Ha sigut becària de recerca MEC del CSIC entre 1985 i 1988.  

En 1989 comença a impartir docència com a professora interina titular d'Escola Universitària, primer, i professora interina titular d'Universitat d'Història i Institucions Econòmiques de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant.

 

Des de 1992 és professora Titular d'Universitat d'Història i Institucions Econòmiques. Al llarg d'aquests anys ha impartit docència en la Facultat d'Economia en les llicenciatures d'Economia i ADE; i en la Diplomatura d'Empresarials. En l'actualitat imparteix docència en el grau d'Economia i el doble grau de Dret i Administració i direcció d'empreses (DADE).

 

Ha participat en diferents projectes de recerca R+D públics des de 1985, primer com a becària i després com a investigadora.

 

És especialista en història econòmica de Cuba en el segle XIX i, especialment, en el règim colonial espanyol en aqueixa centúria. També ha treballat sobre les Cambres de comerç d'Espanya a Amèrica Llatina i Filipines