Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  RUIZ ANTON, VICENTE JOSE

Curriculum breu
RUIZ ANTON, VICENTE JOSE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1268
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA LOU
Dep.:
INNOVACIO I FORMACIO DIDACTICA
Instituts:
Sense dades.
Grups:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • INVEST.EDUCAT.: DIDÁCT.DE LA MATEM., DE LA LENG. Y LA LIT., DE LA EXP.MUSIC
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (01/10/2015)
  • Máster en Investigación Educativa
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/07/2011)
  • Profesor Superior de Pedagogía Musical
    Conservatorio Superior de Música ¿Manuel Massotti Littel¿ de Murcia (01/07/1999)
  • Profesor Superior de Piano
    Conservatorio Superior de Música ¿Óscar Esplá¿, Alicante (01/07/1994)
  • Profesor Superior de Solfeo, Teoría de la Música, Repentización, Transposición y Acompañamiento Instrumental
    Conservatorio Superior de Música ¿Óscar Esplá¿, Alicante (01/07/1992)
  • Investigación Educativa: Didáctica de la Matemática, Didáctica de la Lengua y la Literatura y Didáct
    Universidad de Alicante (01/01/0001)

Perfil multidisciplinari que inclou, a més de la docència i la investigació, la formació del professorat, la composició musical aplicada i la interpretació.

Doctor en Investigació Educativa per la Universitat d'Alacant.

Professor titular (Cos de Catedràtics d'ES) de Música en l'IES Leonardo da Vinci d'Alacant, centre en el que treballa des de 1997 i del qual ha sigut Vicedirector i Cap d'Estudis en diferents moments.  Ha participat en el programa europeu Erasmus +, Looking for a universal language by means of performing arts, al costat de centres d'Educació Secundària d'Itàlia, Alemanya, Islàndia i Luxemburg, aquest últim com a coordinador d'aquest. Actualment és Professor Associat en la Universitat d'Alacant en el Departament d'Innovació i Formació Didàctica de la Facultat d'Educació.

Autor de diversos articles de tall pedagògic per a revistes especialitzades així com coautor d'altres publicacions relacionades amb les NTICs i la música i la relació música-cinema.

Premiat per la Generalitat Valenciana en projectes relatius a la innovació educativa.

Professor i ponent en nombrosos cursos dins dels programes de formació del professorat. Així mateix, ponent en diversos congressos nacionals i internacionals sobre música per a l'audiovisual i educació, indistintament.

Més recents són les publicacions sobre l'obra del compositor José Nieto així com la co-edició de la col·lecció Sons en la retina.

Co-organitzador de la secció “Música per a la imatge”, en el marc del Festival de Cinema d'Alacant en la qual es desenvolupen múltiples activitats, entre les quals destaquen el cicle de concerts Street film music, a través de conveni subscrit amb el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá”, d'Alacant, cursos i la Trobada El sonor en l'audiovisual. A aquesta Trobada acudeixen anualment especialistes del món acadèmic i professional de tota Espanya.

Autor i coautor de la música original per a diverses produccions audiovisuals (curtmetratges, teatre, sèries documentals...) algunes d'elles coproduïdes pel Taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant, TVE i Canal Sud TVA.

En l'àmbit de la interpretació i producció musical, destaca la participació activa i regular en nombrosos concerts i audicions i en diferents enregistraments. El projecte més recent en aquest camp va ser Jazz Meets Opera.