Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  RIVERA LEON, LORENA

Curriculum breu
RIVERA LEON, LORENA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Filosofía y Letras
    Universitat de València (29/01/2016)
  • Máster en Enseñanza del Español como Lengua Extranjera
    Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) (22/12/2014)
  • Metodología y didáctica del español como lengua extranjera
    UNIVERSITAT DE VALENCIA (01/09/2012)
  • Llicenciat en Filosofia i Lletres
    Universitat de València (30/07/2003)

Professora ajudant doctora a l'àrea de Filosofia del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant des de 2022. Doctora en Filosofia (2016, Premi Extraordinari) per la Universitat de València amb una tesi sobre Dostoievski. Es va llicenciar en aquesta mateixa universitat (2003, Premi Extraordinari; Segon Premi Nacional). Posseeix també un Màster en Ensenyament de l'Espanyol com a Llengua Estrangera (2015, UIMP-Institut Cervantes).

Ha gaudit d'una beca-contracte d'investigació FPU del Ministeri d'Educació i realitzat estades d'investigació en la Università di Pisa, la Università degli Studi di Roma "La Sapienza", la Johannes-Gutenberg Universität Magúncia i l'Institut de Filosofia CCHS - CSIC. 

Ha sigut professora associada en el Departament de Filosofia de la Universitat de València (2022) i ha exercit la docència en Filosofia en Educació Secundària i Batxillerat (2016-2022), obtenint plaça com a funcionària de carrera en les oposicions de 2019. Així mateix, ha treballat com a traductora a l'espanyol des de l'anglès, l'alemany, l'italià i el francès.

És membre dels grups d'investigació "Literatura i Pensament (LIP)" (Universitat d'Alacant); Història Conceptual i Crítica de la Modernitat (Universitat de València); i del Grup d'Innovació Educativa en Filosofia GEIMFUS (Universitat de València).

El seu principal camp d'investigació és el de les relacions entre filosofia i literatura, però també s'interessa pel pensament feminista i la didàctica de la filosofia. Per la seua formació complementària en la didàctica de l'espanyol com a llengua estrangera posseeix així mateix publicacions en aquesta àrea.