Marina Ramos és llicenciada (2008) i doctora (2016) en Química per la Universitat d'Alacant (UA), on actualment ocupa una plaça de professora permanent laboral en el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia. Va completar el seu doctorat en el grup d'investigació de Polímers i Nanomaterials, obtenint el Premi Extraordinari de Doctorat de la UA (2019).
Ha realitzat estades d'investigació en universitats i empreses europees, com la University College Cork, la Universitat de Perusa, la Universitat Niccolò Cusano (Roma) i la Universitat de Barcelona. La seua investigació se centra en el desenvolupament de biomaterials amb propietats funcionals per a l'envasament d'aliments i en l'optimització de l'extracció de biocompuestos d'alt valor a partir de residus agroalimentaris.
Compta amb dos sexennis d'investigació reconeguts, 44 publicacions en revistes d'alt impacte, 67 contribucions a congressos internacionals, 2874 cites i un índex h de 24 (SCOPUS). Ha participat en nombrosos projectes, incloent quatre en el marc H-2020 de la UE, i en més de 200 col·laboracions amb empreses i institucions. Com a IP, ha liderat projectes sobre revaloració de residus agrícoles i innovacions en envasament d'aliments.
ORCID: 0000-0003-3592-0176
Scopus ANEU: 7203082008
Contacte: marina.ramos@ua.es | +34 965909661
Marina Ramos és llicenciada (2008) i doctora (2016) en Química per la Universitat d'Alacant (UA), on actualment ocupa una plaça de professora permanent laboral en el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia. Va completar el seu doctorat en el grup d'investigació de Polímers i Nanomaterials, obtenint el Premi Extraordinari de Doctorat de la UA (2019).
Ha realitzat estades d'investigació en universitats i empreses europees, com la University College Cork, la Universitat de Perusa, la Universitat Niccolò Cusano (Roma) i la Universitat de Barcelona. La seua investigació se centra en el desenvolupament de biomaterials amb propietats funcionals per a l'envasament d'aliments i en l'optimització de l'extracció de biocompuestos d'alt valor a partir de residus agroalimentaris.
Compta amb dos sexennis d'investigació reconeguts, 44 publicacions en revistes d'alt impacte, 67 contribucions a congressos internacionals, 2874 cites i un índex h de 24 (SCOPUS). Ha participat en nombrosos projectes, incloent quatre en el marc H-2020 de la UE, i en més de 200 col·laboracions amb empreses i institucions. Com a IP, ha liderat projectes sobre revaloració de residus agrícoles i innovacions en envasament d'aliments.
ORCID: 0000-0003-3592-0176
Scopus ANEU: 7203082008
Contacte: marina.ramos@ua.es | +34 965909661