Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  POZO RICO, TERESA

Curriculum breu
POZO RICO, TERESA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2268
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INVESTIGACIÓN EDUCATIVA
    Escuela de Doctorado (20/12/2017)
  • MÁSTER EN INVESTIGACIÓN EDUCATIVA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (01/06/2014)
  • LICENCIADA EN PSICOLOGÍA
    UNIVERSIDAD MIGHEL HERNÁNDEZ (01/06/2004)

La Professora Titular d'Universitat Teresa Pozo-Rico és Doctora en Investigació Educativa al Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la Universitat d'Alacant, amb reconeixements destacats, incloent un sexenni reconegut per la CNEAI i un altre per la AVAP, així com un indicador normalitzat de productivitat científica de 1,9 punts.

El seu destacat treball investigador a nivell transcultural a Espanya, Moldàvia, Ucraïna, Romania, Argentina i Finlàndia, després d'una estada doctoral d'un any, es va traduir en una tesi defensada al desembre de 2016 amb menció "cum laude" i internacional, obtenint un premi extraordinari el 2019 per la rellevància de les seves publicacions. Ha presentat comunicacions en congressos internacionals i articles en revistes indexades en JCR, a més de capítols de llibres en editorials prestigioses com Octaedro i Dykinson.

Destaca com a Investigadora Principal de tres projectes, un atorgat pel Departament d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital en el marc del Programa de Promoció de la Investigació Científica a la Comunitat Valenciana (Ref. GV/2021/153), un altre per la Vicerectoria d'Investigació de la Universitat d'Alacant per a la Promoció de la investigació, innovació i desenvolupament (Ref. GRE20-22-A) i un tercer concedit recentment per la Comissió Europea (Erasmus+, KA2). (Ref. 2023-1-PL01-KA220-HED-000156880). Igualment, forma part de l'equip d'investigació de projectes a nivell nacional (PID2021-125279OB-I00 i EDU2015-64562-R) i internacional (INSHIP 19, 19-KA203-060579). A més, pertany a un grup d'investigació consolidat i competitiu, amb rellevant producció científica durant els últims quinze anys (SOCEDU, VIGROB-140).

En el seu rol com a Professora en Psicologia Evolutiva i Educativa, imparteix classes al Grau de Mestre en Educació Primària i Educació Infantil, Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Treball Social i Psicologia, així com en programes de Formació del Professorat i Investigació Educativa. Ha codirigit quatre tesis doctorals; així com Treballs de Grau, Treballs de Màster i tutoria de pràctiques en centres educatius. En la mateixa línia, va ser contractada en el marc del Projecte 110378 "INEDITA" del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament amb l'objectiu de millorar el rendiment acadèmic d'alumnes en situació de vulnerabilitat i risc d'exclusió social.

Transversalment a aquesta trajectòria, col·labora amb el Servei de Formació del Professorat, Innovació i Recursos Educatius per a l'assoliment de la posada en marxa de projectes i accions formatives dirigides a docents de tots els nivells educatius. Posseeix tres triennis i dos quinquennis. Exerceix la labor de subdirectora del Departament de Psicologia Evolutiva i Didàctica de la Universitat d'Alacant des del 18/11/2021.

Les seues línies d'investigació se centren en la formació docent, estratègies d'ensenyament i aprenentatge, atenció a les necessitats educatives específiques, intervenció educativa en alumnat en risc d'exclusió social, intel·ligència emocional, rendiment acadèmic, burnout, noves tecnologies i entorns educatius e-learning.