Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  POMARES BAEZA, JORGE

Curriculum breu
POMARES BAEZA, JORGE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2032
Telèfon:
+34 965903400 x 1094
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN FÍSICA, INGENIERÍA DE SISTEMAS Y TEORÍA DE LA SEÑAL
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (07/05/2004)
  • Doctor Ingeniero en Informática
    Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante. (07/05/2004)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Gestión.
    Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante (01/06/2000)
  • Ingeniero en Informática.
    Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante. (01/06/1999)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Sistemas.
    Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante (01/06/1999)

Jorge Pomares va obtindre el títol d'enginyer informàtic i el doctorat en la Universitat d'Alacant. Pertany al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal en la Universitat d'Alacant des de 2003. Des de desembre de 2017 és Catedràtic en el citat departament en l'àrea d'enginyeria de sistemes i automàtica, sent fundador del grup d'investigació "Human Robotics". La seua carrera investigadora s'ha centrat en el control de robots, control visual, robòtica espacial i la robòtica asistiva.

Dins d'estos camps ha participat en més de 15 projectes d'investigació. Els projectes que ha dirigit estan emmarcats dins de l'àmbit de la robòtica espacial, guiat de robots per visió, control visual i guiat de robots asistius. A més, ha treballat en el disseny de noves estratègies per al guiat i control de robots de diferents característiques: manipuladors robòtics, mans robòtiques, robots mòbils, manipuladors mòbils, robots espacials, exoesquelets, etc. En este camp és autor de més de 50 articles indexats en JCR i més de 100 contribucions a conferències nacionals i internacionals.

Al llarg de la seua carrera investigadora, ha col·laborat amb diversos grups d'investigació nacionals i internacionals en el camp de la robòtica, control de robots, robòtica espacial i robòtica asistiva. Quant a les col·laboracions amb grups d'investigació estrangers, cal esmentar que durant els últims 5 anys ha estat col·laborant amb l'Institut de Sistemes Industrials de Grècia, la Universitat de Lulea (Suècia) i la Universitat de Cranfield (el Regne Unit). Estes col·laboracions s'han centrat en el desenvolupament de nous mètodes de control i intel·ligència artificial per a aplicacions robòtiques. Esta investigació ha tingut com a objectiu resoldre problemes de control per al guiat òptim i robust de manipuladors robòtics, vehicles autònoms i robots espacials. Els mètodes que s'han desenvolupat són genèrics i aplicables a una àmplia gamma de sistemes robòtics. Estos mètodes de control s'han aplicat amb èxit als següents tipus de robots: robots de baules rígides amb múltiples graus de llibertat, manipuladors redundants, robots aeris, robots flexibles, robots paral·lels, exosquelets i robòtica espacial.