Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  POMARES BAEZA, JORGE

Curriculum breu
POMARES BAEZA, JORGE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2032
Telèfon:
+34 965903400 x 1094
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:
Codi UNESCO:
120305 - Sistemas automatizados de producción
330412 - Dispositivos de control
331102 - Ingeniería de control
331005 - Ingeniería de procesos
331101 - Tecnología de la automatización
120322 - Sistemas de control de producción

Formació acadèmica

 • Doctor Ingeniero en Informática
  Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante. (07/05/2004)
 • Ingeniero Técnico en Informática de Gestión.
  Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante (01/06/2000)
 • Ingeniero en Informática.
  Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante. (01/06/1999)
 • Ingeniero Técnico en Informática de Sistemas.
  Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante (01/06/1999)

Jorge Pomares va obtenir el títol d'enginyer informàtic i el doctorat en la Universitat d'Alacant. Pertany al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal en la Universitat d'Alacant des de 2003. Des de desembre de 2017 és Catedràtic en el citat departament en l'àrea d'enginyeria de sistemes i automàtica, sent fundador del grup d'investigació Human Robotics. La seua carrera investigadora s'ha centrat en el camp de la robòtica, control visual, robòtica espacial i la robòtica asistiva.
Dins d'aquests camps ha participat en 17 projectes d'investigació dels quals 9 són nacionals (MEC-MCYT, MINECO), 7 regionals (Generalitat Valenciana) i 1 local. Ha sigut IP en 5 (2 del Ministeri d'Economia i competitivitat, 1 del Ministeri de Ciència i Innovació, 2 de la Generalitat Valenciana) obtinguts en convocatòries competitives. Els projectes que ha dirigit estan emmarcats dins de l'àmbit del guiat de robots per visió, control visual i guiat de robots asistivos. Aquests projectes han permès, no sols el desenvolupament d'estratègies de guiat de robots, sinó també el disseny i implementació de sistemes robòtics per a l'assistència de persones amb alguna mena de discapacitat motora. A més, ha treballat en el disseny de noves estratègies per al guiat de robots de diferents característiques: manipuladors robòtics, mans robòtiques, robots mòbils, manipuladors mòbils, robots espacials, etc. En aquest camp és autor de més de 35 articles JCR i més de 100 contribucions a conferències nacionals i internacionals.
Al llarg de la seua carrera investigadora, ha col·laborat amb més de deu grups d'investigació nacionals i internacionals en el camp de la robòtica, control de robots, robòtica espacial i robòtica asistiva. Quant a les col·laboracions amb grups d'investigació estrangers, cal esmentar que durant els últims 5 anys ha estat col·laborant amb l'Institut de Sistemes Industrials de Grècia. La col·laboració s'ha centrat en el desenvolupament de nous mètodes de control i filtrat no lineal per a aplicacions robòtiques. Aquesta investigació ha tingut com a objectiu resoldre problemes de control per al guiat òptim i robust de manipuladors robòtics i vehicles autònoms. Els mètodes que s'han desenvolupat són genèrics i aplicables a una àmplia gamma de sistemes robòtics. Aquests mètodes de control s'han aplicat als següents tipus de robots: robots de baules rígides amb múltiples graus de llibertat, manipuladors redundants, robots aeris, robots flexibles, robots paral·lels i exosqueletos. A més, en els últims cinc anys està col·laborant amb la Universitat de Lulea (Suècia) i el Centre de Sistemes Autònoms i Ciberfísicos, en la Universitat de Cranfield (Regne Unit), dins del camp d'investigació de la robòtica espacial.