Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PERNI LLORENTE, REMEDIOS

Curriculum breu
PERNI LLORENTE, REMEDIOS

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A PERMANENT LABORAL
Dep.:
FILOLOGIA ANGLESA
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Filología Inglesa
    Universidad de Murcia (24/11/2014)
  • Historia del Arte
    Universidad de Murcia (30/09/2006)
  • Filología Inglesa
    Universidad de Murcia (30/06/2004)

Remedios Perni és Doctora en Filologia Anglesa amb esment europeu (2014) i Premi Extraordinari de Doctorat (2016). Està llicenciada tant en Filologia Anglesa com Història de l'Art per la Universitat de Múrcia. La seua tesi doctoral és de caràcter interdisciplinari, establint vincles entre l'obra de William Shakespeare i la cultura visual.

Li interessen especialment les apropiacions políticament compromeses de Shakespeare, així com la col·laboració entre acadèmics i activistes. Per això és la IP, juntament amb Juan José Bermúdez de Castro (UIB) del projecte I+D "Shakespeare, Activism and the Arts in the 21st Century" (PID2022-137873NA-I00), finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació (2023-2026); i anteriorment va dirigir “Poètiques de l'Activisme: Interseccionalitats literàries i culturals en llengua anglesa en el món contemporani” (2019-2021), amb el suport de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport de la Comunitat Valenciana.

Perni ha publicat sobre el paper d'Ophelia en la història de la bogeria, la melancolia i la fotografia, sobre Shakespeare en el món digital i sobre les apropiacions shakesperianes d'Angélica Liddell. També és traductora de llibres de teoria crítica. Ha traduït a Tim Murray ("Medium Philosophicum: per a un pensament tecnològic de l'art", Editum 2022), Mieke Bal ("Lexicón per a l'anàlisi cultural" i "Temps trastornats", Akal 2016; 2021) i W.J.T. Mitchell (La ciència de la imatge, Akal 2019), entre altres.