Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PARDO PICAZO, MIGUEL ANGEL

Curriculum breu
PARDO PICAZO, MIGUEL ANGEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 1343
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA CIVIL
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor Europaeus. Mención Europea del título de Doctor, RD56/2005
    Universidad Politécnica de Valencia (05/07/2010)
  • Doctor Ingeniero Industrial
    DIHMA-UPV (18/06/2010)
  • Master en Ingeniería hidráulica y Medio ambiente
    DIHMA-UPV (22/12/2008)
  • Diploma de Estudios Avanzados. Suficiencia Investigadora
    DIHMA-UPV (25/07/2007)
  • Título de Especialista Universitario en Ingeniería Hidráulica y Medio Ambiente. Intensificación en la gestión del agua en el entorno Urbano
    Universidad Politécnica de Valencia (21/07/2005)
  • Ingeniería industrial
    ETSII-UPV (27/02/2004)

Miguel Ángel Pardo és professor titular en la Universitat d'Alacant (Departmento d'Enginyeria Civil), on ha treballat des de l'any 2011.
En l'actualitat, Miguel Ángel Pardo ha impartit docència durant 11 anys (2084 hores acumulades fins a l'any 2020-2021) en l'àrea d'enginyeria hidràulica. Les assignatures estan relacionades amb l'enginyeria hidràulica, hidrologia i mecànica de fluids. Ha impartit docència en diversos programes de graus i màster. En quant a la investigació, Miguel Ángel Pardo sol treballar en diferents camps: optimització energètica en xarxes de distribució a pressió, ús d'energia solar per al seu ús directe en xarxes a pressió, reutilització d'aigües i gestió sostenible d'infraestructures de distribució d'aigua potable.

Durant els anys 2005-2009, Miguel Ángel Pardo va tenir una beca FPI atorgada pel ministeri espanyol de ciència i tecnologia amb número de referència CGL2004-05507.
Durant el període pre-doctoral period, Miguel Ángel Pardo va realitzar una estada en el "Centre for Water Systems" (4 mesos) en la Universitat d'Exeter en 2008. També ha realitzat una estada docent en el Politècnic de Bari (2017) i en la Fachhochschule Salzburg (2019). Durant l'any 2022, Miguel Ángel Pardo ha realitzat una estada investigadora (6 mesos) en Wageningen University and Research (WUR) en Wageningen (Països baixos) amb una beca Jose Castillejo (CAS21/00085) atorgada pel ministeri d'Universitats d'Espanya. 
Miguel Ángel Pardo està participant en un projecte Europeu d'investigació Erasmus+ (CA-220-HED) sobre reducció del CO¿ en la construcció d'infraestructures urbanes. Així mateix, ha participat en un projecte d'investigació del pla nacional i en un projecte sobre el contingut de metalls en aigües d'escolament urbà, finançat per la Generalitat Valenciana dins de la convocatòria de projectes desenvolupats per grups d'investigació emergents. Anteriorment, Miguel Ángel Pardo va ser IP d'un projecte d'investigació emergent (GRE16-08) del programa d'investigació propi de la Universitat d'Alacant. Un projecte centrat en el  també sobre el desenvolupament d'eines específiques per a la gestió de xarxes d'aigua a pressió.
Miguel Ángel ha participat en 10 contractes amb empreses i ha desenvolupat tres programes informàtics amb finalitats docents i d'investigació per a l'assignació de fugides en una xarxa de distribució d'aigua a pressió, per al càlcul d'auditories energètiques i per al dimensionament d'instal·lacions solars fotovoltaiques que proveeixen les xarxes de reg a pressió.
Miguel Ángel ha participat en 18 projectes d'innovació docent (sent IP en 4 d'ells), ha dirigit 1 Tesi Doctoral, 10 Projectes Fi de Màster (2 Internacionals) i 33 Projectes Fi de Carrera. La seua producció científica també inclou 21 publicacions en revistes JCR, 2 publicacions indexades en Scopus, 4 publicacions indexades en Scopus, 4 publicacions científiques en revistes no indexades, 1 llibre com a editor, 16 capítols de llibres d'investigació científica, 20 capítols de llibres d'investigació docent, 25 contribucions a congressos nacionals i internacionals i 7 contribucions a congressos docents. 2 premis d'investigació.