Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PADILLA BLANCO, MARIA ASCENSION

Curriculum breu
PADILLA BLANCO, MARIA ASCENSION

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3429
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO - CIBIO
I. INTERUNIVERSITARI GEOGRAFIA
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctorado en Geografía.
    Universidad de Alicante. (25/09/1997)
  • Geografía
    Universitat d'Alacant (14/03/1994)
  • CERTIFICADO DE APTITUD PEDAGÓGICA para la docencia en Enseñanza Secundaria
    Instituto Ciencias de la Educación (ICE). Universidad de Alicante (20/05/1992)
  • IV Master en Ordenación del Territorio
    DEPARTAMENTO DE ANÁLISIS GEOGRÁFICO REGIONAL (31/10/1991)
  • Licenciatura en Geografía e Historia.
    Universidad de Alicante. (01/07/1991)

Llicenciada en Geografia en 1991, defensa en 1994 la Memòria de llicenciatura "El poblament vegetal de les Serres de Peñarroya i Caserna"en 1997 la Tesi doctoral "Colonització vegetal en camps de cultiu abandonats de la província d'Alacant"

Professora Titular d'Universitat des de l'any 2002, exerceix les seues tasques docents i investigadores en el Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física i de l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant.

Des de l'any 2006 forma part del grup de recerca de la universitat d'Alacant: Medspai del com és directora en l'actualitat. En el si d'aquest equip, ha col·laborat en projectes R+D+I, així com realitzat publicacions en revistes i congressos nacionals i internacionals sobre caracterització, protecció i conservació de formacions vegetals i de flora rara, endèmica o amenaçada en zones de muntanya  i del litoral alacantins. Medspai està adscrit a l'Institut de Recerca de la universitat d'Alacant Centre Iberoamericà de la Biodiversitat (CIBIO) on ha col·laborat en projectes R+D+I sobre la vinculació entre formacions vegetals i insectes saproxílicos en boscos mediterranis i sobre la biodiversitat en el parc nacional de Cabañeros.

Ha col·laborat i ha sigut IP en projectes R+D+I no competitius amb l'Administració o entitats privades per a la realització d'estudis de valoració ambiental previs a l'execució del planejament.

Per tant, les seues línies de recerca estan vinculades fonamentalment amb la Biogeografia: caracterització, valoració i distribució de formacions i espècies vegetals d'interès per a la seua conservació i protecció amb el suport d'eines TIG.

La seua labor docent és àmplia i variada: llicenciatures, graus, masteres, doctorats, cursos CEFIRE.