Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ORTIZ ZAMORA, JAVIER

Curriculum breu
ORTIZ ZAMORA, JAVIER
ORTIZ ZAMORA, JAVIER
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2005
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INFORMÁTICA APLICADA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (23/07/2002)
  • Doctor Ingeniero en Informática
    Universidad de Alicante (23/07/2002)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Sistemas
    Universitat d'Alacant (31/07/1999)
  • Ingeniero en Informática
    Universitat d'Alacant (31/07/1998)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Gestión
    Universitat d'Alacant (31/07/1998)

Javier Ortiz Zamora és Doctor i Professor Titular d'Universitat de la Universitat d'Alacant, en el Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, pertanyent a l'Escola Politècnica Superior d'Alacant. Imparteix docència en assignatures de Xarxes (docència en castellà i anglès) en el Grau en So i Imatge en Telecomunicació, Postproducció digital (per a Cinema i TV) en el Grau en Enginyeria Multimèdia, així com en el desenvolupament de programari per a dispositius mòbils. La seua alma mater és la Universitat d'Alacant i la seua investigació s'ha centrat sempre en el món de la imatge, la colorimetria, les xarxes i especialment en la transmissió de continguts audiovisuals en xarxes IP.

La seua experiència en SEU, creació Web i gestió de dominis li ha portat a realitzar col·laboracions amb grans empreses audiovisuals com Gestevisión - Telecinco (actualment Mediaset Espanya). Com a expert en auditoria i analitica Web, ha sigut requerit en multiples ocasions per a la millora, el canvi d'imatge i modernització de diferents webs institucionals, aconseguint, per a la majoria d'elles, el seu posicionament líder en Google.

El seu maneig i destresa en maneig de diferents eines de disseny gràfic li ha permès impartir nombrosos cursos de Photoshop per a la formació del professorat de la Universitat d'Alacant (Institut de Ciències de l'Educació), així com en diferents tallers del Secretariat de Cultura i en Contínua.

Javier Ortiz ha dissenyat la imatge corporativa de més de 20 marques locals i nacionals (anteriorment des d'audiovisualmediterraneo i actualment des de MediaPlay), entre elles diverses d'organismes propis de la Universitat d'Alacant. La seua passió per la institució docent en la qual es va formar li ha portat a realitzar sempre totes les seues col·laboracions de forma totalment altruista, la qual cosa ha sigut agraït publicamente com un gest admirable i emocionant per directius de la Universitat.

Com a professor de Postproducció digital, ensenya als alumnes el valor de la creativitat visual i introducció de VFX en creació audiovisual per a publicitat en TV. 

Actualment centra la seua investigació en Live IPTV, col·laborant en la creació del programari lliure "EBULIST v2.0" i l'elaboració de materials tècnics per al desenvolupament i posada en marxa d'aquesta tecnologia a la Unió Europea de Radiodifusió (UER-EBU).

Més informació en: https://dfests.ua.es/va/javier-ortiz-zamora.html