Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ORTIZ ZAMORA, JAVIER

Curriculum breu
ORTIZ ZAMORA, JAVIER
ORTIZ ZAMORA, JAVIER
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2005
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN INFORMÁTICA APLICADA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (23/07/2002)
  • Doctor Ingeniero en Informática
    Universidad de Alicante (23/07/2002)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Sistemas
    Universitat d'Alacant (31/07/1999)
  • Ingeniero en Informática
    Universitat d'Alacant (31/07/1998)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Gestión
    Universitat d'Alacant (31/07/1998)

Javier Ortiz Zamora és Doctor i Professor Titular (des de l'any 2003) de la Universitat d'Universitat d'Alacant, en el Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, pertanyent a l'Escola Politècnica Superior d'Alacant. Amb quasi 25 anys d'experiència docent en la Universitat d'Alacant, començant la seua trajectòria com a professor ajudant d'escola universitària a l'octubre de 1999, passant a ajudant d'Universitat i a Professor titular d'escola universitària. Finalment va aconseguir la figura de Professor Titular d'Universitat fa més de 20 anys.

Imparteix docència en assignatures de Xarxes (docència en castellà i anglès) en el Grau en So i Imatge en Telecomunicació i de Postproducció digital del Grau en Enginyeria Multimèdia. La seua alma mater és la Universitat d'Alacant i el seu treball s'ha centrat sempre en el món de la imatge, colorimetria, brandemia i en Search Engine Optimization (SEO de webs i vídeos). Addicionalment s'ha format en cursos d'especialització de l'Institut Oficial de Ràdio Televisió Espanyola, sobre adreça de produccions audiovisuals, i introducció a plataformes OTT, continguts audiovisuals en xarxes IP i streaming.

La seua experiència en SEO, creació Web i gestió de dominis li ha portat a realitzar col·laboracions amb grans empreses audiovisuals com Gestevisión - Telecinco (actualment Mediaset Espanya). Com a expert en auditoria i analitica Web, ha sigut requerit en multiples ocasions per a la millora, el canvi d'imatge i modernització de diferents webs institucionals, aconseguint, per a la majoria d'elles, el seu posicionament líder en Google.

La seua destresa en maneig de diferents eines de disseny gràfic li ha permès impartir nombrosos cursos de Photoshop per a la formació del professorat de la Universitat d'Alacant (Institut de Ciències de l'Educació), així com en diferents tallers del Secretariat de Cultura i en Contínua (actual Centre de Formació Permanent).

Javier Ortiz Zamora sempre ha aconseguit elevades taxes d'èxit en l'avaluació de la seua docència universitària, actualitzant contínuament els seus continguts i realitzant material de suport en format audiovisual i en qualitat UHD 4K, com a complement a la docència presencial. 

Com a professor de Postproducció digital, ensenya a l'alumnat el valor de la creativitat visual i introducció de VFX en productes audiovisuals per a cinema i TV. 

En relació a les seues aportació en broadcasting per IP, destaca la seua col·laboració en l'elaboració del programari lliure "EBULIST v2.0" de la Unió Europea de Radiodifusió.

Actualment, el seu compromís amb l'accessibilitat web i la seua destresa en el maneig de Vualà2, el gestor de continguts emprat per la Universitat per als seus webs, li ha popularitzat en la institució com un dels millors creadors web de la UA, sent el dissenyador i webmaster tècnic de webs de grans centres educatius de la Universitat d'Alacant com l'Escola Politècnica Superior, així com de la Unitat de Relacions amb la Societat del Gabinet de la Rectora (projecte Alumni UA), departaments (DFESTS) i Grups d'investigació consolidats com el GHPO (Grup d'Holografia i Processament Òptic), liderat per Augusto Beléndez Vázquez.