Doctora en Salut Pública, Universitat d'Alacant (UA), 2004; Llicenciada en Nutrició i Dietètica per la Universitat Nacional de Colòmbia,1982; Master Internacional en Medicina Humanitària, Universitat Miguel Hernández, 2000; Magíster en Biologia –èmfasi en Bioquímica- Universitat Javeriana, Colòmbia, 1994. Des de 2004 professora àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública, Facultat de Ciències de la Salut de la UA. Membre del Grup de Recerca en Salut Pública des de 2006 i, Directora del Grup de Recerca d'Alimentació i Nutrició des de 2015. Té més de 25 anys d'experiència docent en universitats públiques i privades a Colòmbia entre 1990-2003, com a Espanya des de 2004. La seua diversificada activitat professional de 15 anys (1983-1998) en el camp de la nutrició publica ha contribuït en la seua comprensió i competències en les polítiques públiques-nutricionals. Especialment es destaca la seua experiència a Colòmbia, amb l'institut d'assumptes socials (ICBF Regional-Caquetá), i Fundació per a la nutrició infantil -Nodrir-. Així mateix la seua labor en la Secretària de Salut de l'Ajuntament de Chía des d'on va participar en la planificació i gestió de programes emmarcats en la política de salut, com en l'adreça del Pla local d'Alimentació i Nutrició. Actualment l'estudi de les polítiques alimentàries i la qualitat de la dieta conformen les seues línies d'interès en la qual ha participat en projectes Europeus de recerca R+D (Policy options for responding to the growing challenge from obesity: a cross-national comparative study –PorGrow-2004-2006 i Assessment of POLicy options for Màrqueting food and beverages to children –PolMark-2008-2009), com en contractes i assessories amb el Ministeri de Sanitat i Política-Social i Consellería de Sanitat de la Comunitat Valenciana. Va participar com vocalia de Sud-amèrica en l'ONG Nutrició Sense Fronteres des de 2005-2015. Des de 2011 pertany a comitès editorials de revistes especialitzades en Nutrició com a Perspectives de Nutrició Humana (Colòmbia), Revista Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica (Espanya) i Revista DIETS i-journal (Europa). En R+D+I ha contribuït en la planificació i engegada del Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant –ALINUA- des de 2013. Es tracta d'un centre impulsor d'innovació en l'atenció i promoció de l'alimentació i, en la prevenció de la malaltia, que situa a la comunitat universitària en el centre de tots els seus objectius i activitats en col·laboració amb totes les estructures de la recerca i de la transferència del coneixement de la Universitat d'Alacant.
Doctora en Salut Pública, Universitat d'Alacant (UA), 2004; Llicenciada en Nutrició i Dietètica per la Universitat Nacional de Colòmbia,1982; Master Internacional en Medicina Humanitària, Universitat Miguel Hernández, 2000; Magíster en Biologia –èmfasi en Bioquímica- Universitat Javeriana, Colòmbia, 1994. Des de 2004 professora àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública, Facultat de Ciències de la Salut de la UA. Membre del Grup de Recerca en Salut Pública des de 2006 i, Directora del Grup de Recerca d'Alimentació i Nutrició des de 2015. Té més de 25 anys d'experiència docent en universitats públiques i privades a Colòmbia entre 1990-2003, com a Espanya des de 2004. La seua diversificada activitat professional de 15 anys (1983-1998) en el camp de la nutrició publica ha contribuït en la seua comprensió i competències en les polítiques públiques-nutricionals. Especialment es destaca la seua experiència a Colòmbia, amb l'institut d'assumptes socials (ICBF Regional-Caquetá), i Fundació per a la nutrició infantil -Nodrir-. Així mateix la seua labor en la Secretària de Salut de l'Ajuntament de Chía des d'on va participar en la planificació i gestió de programes emmarcats en la política de salut, com en l'adreça del Pla local d'Alimentació i Nutrició. Actualment l'estudi de les polítiques alimentàries i la qualitat de la dieta conformen les seues línies d'interès en la qual ha participat en projectes Europeus de recerca R+D (Policy options for responding to the growing challenge from obesity: a cross-national comparative study –PorGrow-2004-2006 i Assessment of POLicy options for Màrqueting food and beverages to children –PolMark-2008-2009), com en contractes i assessories amb el Ministeri de Sanitat i Política-Social i Consellería de Sanitat de la Comunitat Valenciana. Va participar com vocalia de Sud-amèrica en l'ONG Nutrició Sense Fronteres des de 2005-2015. Des de 2011 pertany a comitès editorials de revistes especialitzades en Nutrició com a Perspectives de Nutrició Humana (Colòmbia), Revista Espanyola de Nutrició Humana i Dietètica (Espanya) i Revista DIETS i-journal (Europa). En R+D+I ha contribuït en la planificació i engegada del Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant –ALINUA- des de 2013. Es tracta d'un centre impulsor d'innovació en l'atenció i promoció de l'alimentació i, en la prevenció de la malaltia, que situa a la comunitat universitària en el centre de tots els seus objectius i activitats en col·laboració amb totes les estructures de la recerca i de la transferència del coneixement de la Universitat d'Alacant.