Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ORTIZ GARCIA, MARIA MERCEDES

Curriculum breu
ORTIZ GARCIA, MARIA MERCEDES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9620
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ESTUDIS JURIDICS DE L'ESTAT
Instituts:
IU INVESTIGACIO - CIBIO
Grups:

Formació acadèmica

  • Derecho
    Facultad de Derecho, Universidad de Alicante (30/05/2000)
  • DOCTORADO EN LA TRANSPOSICION INTERNA DEL DERECHO COMUNITARIO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (30/05/2000)

Llicenciada i Doctora en Dret per la Universitat d'Alacant, premi extraordinari de Doctorat en 2002. Professora titular Universitat, de Dret Administratiu, des de l'any 2002 en la Universitat d'Alacant. Actualment és la Secretària Acadèmica de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant. 

Com a docent incideix a formar professionals creatius, emprenedors i honestos amb pensament crític; en definitiva, amb valors de ben comú en el marc dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030, ONU). D'aquesta manera fomenta la transmissió de coneixements no sols com la condició prèvia per a l'accés al mercat laboral sinó també com una via imprescindible per al desenvolupament integral de les persones; aprendre per a conviure amb compromisos i valors.

Les seues línies d'investigació són: Dret Ambiental (biodiversitat marina i terrestre, energies renovables i canvi climàtic, ordenació del territori i paisatge, agroecologia, conservació cultural de la naturalesa...), i Anàlisi econòmica del Dret (la governança, economia del bé comú, contractació pública, “béns comuns”, Dret Administratiu local, sectors primaris, desenvolupament rural…), que tenen com a base la gestió responsable dels béns comuns i la consideració del Dret Administratiu com el Dret de les polítiques públiques (inclusives i ambientals).

Ha publicat diverses monografies referides al règim jurídic de la biodiversitat marina, i Dret de l'energia i edificació solar, així com nombrosos articles i capítols de llibres sobre temes variats de Dret públic, concordes amb les seues línies d'investigació.

Ha realitzat estades d'investigació en el Museu Oceanogràfic de Mónoca i en la Universitat de Coïmbra. Ha participat i liderat en diversos projectes d'investigació, i ha col·laborat amb la Direcció General de la Mar, de Recursos Pesquers i Aqüicultura del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, mitjançant Assistències tècniques.