Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  NUEDA ROLDAN, MARIA JOSE

Curriculum breu
NUEDA ROLDAN, MARIA JOSE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3124
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctorado en Estadística (Mención Europea)
    UNIVERSIDAD POLITÉCNICA DE VALENCIA (07/07/2009)
  • Licenciada en Ciencias Empresariales
    Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales. Universidad de Alicante. (20/06/1998)
  • Diplomada en Estadística
    Facultad de Ciencias. Universidad de Alicante. (20/06/1993)

María J. Nueda va acabar la diplomatura d'Estadística en 1993, la llicenciatura d'Administració i Direcció d'Empreses en 1998 i el Màster Profesionalizante d'Auditories en 1996, tots en la Universitat d'Alacant.

Va treballar de 1997 a 2000 com a Ajudant d'Auditoria i com a Sènior en una empresa multinacional de consultoria i auditoria a Alacant. En 2002, es va inscriure en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes (ROAC), com no exercent, després de superar l'examen d'aptitud professional de l'Institut de Censors Jurats de Comptes d'Espanya, convocat en l'Ordre Ministerial 11 de maig de 2001.

En 1999 va començar com a Professora Associada en la Universitat d'Alacant (UA), alhora que desenvolupava el seu treball com a auditora. Va deixar el sector privat en 2000 per a treballar a temps complet en el departament d'Estadística i Investigació Operativa de la UA. Des de llavors, ha fet classes d'Estadística en graus relacionats amb les Ciències Socials i Anàlisis de dades en la llicenciatura/grau en Matemàtiques.

La seua investigació s'ha centrat principalment en el desenvolupament de mètodes estadístics i aplicacions en l'àmbit de la bioinformàtica i de les ciències biosanitàries. En 2004 va obtenir el Diploma d'Estudis Avançats (DEA, Programa de Doctorat en Estadística Aplicada) amb el títol "Mètodes estadístics aplicats en transcriptómica. Revisió de l'estat de l'art i línies d'investigació obertes", en la Universitat Politècnica de València. En 2009 es va doctorar en Estadística, amb menció de doctorat europeu, amb la tesi doctoral "Statistical methods for estafe course bioxip data".

Ha col·laborat en diversos projectes d'investigació, principalment amb el laboratori d'Ana Conesa, també amb investigadors de la UA interessats en els mètodes desenvolupats per a l'anàlisi de les dades dels seus respectius projectes. En 2017 va aconseguir el seu primer projecte com a Investigadora Principal formant un grup emergent amb personal del departament de Matemàtiques per a desenvolupar un mètode de classificació denominat LPDA, disponible com a paquet de R en el repositori CRAN des de 2023. Recentment, participa en un projecte Prometeu denominat BALLADEER on ha tingut l'oportunitat de tractar amb dades d'Electroencefalogrames.

També ha participat en projectes d'innovació docent, principalment relacionats amb l'aprenentatge a través de serveis web, desenvolupant http://shiny.dmat.ua.es:3838/apps/shinyest/ i exàmens aleatoris amb R i Moodle.

Ha col·laborat en una de les principals referències de l'assignatura d'Estadística en Ciències Socials de la UA i va escriure un dels capítols del llibre de divulgació científica "Matemàtiques Infinites", descrivint algunes idees sobre el tractament matemàtic i estadístic de dades d'ADN.

A més, participa de manera activa en la gestió acadèmica de la UA des de 2016. Ha sigut la coordinadora del grau en Matemàtiques en 2016-2022 i des de 2022 és la Secretària de la Facultat de Ciències.