Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  NAVARRO FAURE, AMPARO

Curriculum breu
NAVARRO FAURE, AMPARO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3857
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN DERECHO FINANCIERO Y TRIBUTARIO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (07/01/1991)
  • Licenciada en Derecho.
    Facultad de Derecho. Universidad de Alicante. (01/06/1985)

Amparo Navarro Faure, rectora de la Universitat d’Alacant (UA), és catedràtica de Dret Financer i Tributari de la UA. Va ser vicerectora d’Investigació i Transferència de Coneixement d’aquesta universitat des del 2012 fins a febrer de 2020 i degana de la Facultat de Dret entre 2005 i 2012. Ha sigut vocal de la Comissió Executiva de la Sectorial d’R+D+I de la CRUE (Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i presidenta de la Xarxa d’Unitats de Gestió de la Investigació de les Universitats Espanyoles. És presidenta de la Xarxa de Professors de Dret Financer i Tributari des del 2017 i, des del 2019, vicepresidenta.

Va obtenir la llicenciatura en Dret per la Universitat d’Alacant amb la qualificació d’excel·lent i Premi Extraordinari de Llicenciatura i és doctora en Dret per aquesta universitat amb la qualificació d’apte cum laude per unanimitat.

La professora Navarro Faure ha fet aportacions noves i de qualitat en els àmbits del dret tributari, el dret pressupostari i de la despesa pública, el dret del crèdit públic i el dret financer patrimonial. És autora de diverses monografies en aquests camps, algunes amb temes d’investigació pioners, publicades en editorials de referència: Aspectos tributarios de la economía sumergida (1986), Aspectos jurídico financieros del déficit público (1993), El domicilio tributario (1994), El Derecho tributario ante el nuevo Derecho contable (2007) o El régimen jurídico financiero de las subvenciones públicas (2010). És coautora dels manuals Lecciones de Hacienda Pública, Introducción al Derecho Tributario i El Sistema Impositivo i Manual de Derecho presupuestario y de los gastos públicos. És la coordinadora del Manual de Derecho Financiero y Tributario. Parte General, de l’Editorial Tirant lo Blanch. És autora de més de cent publicacions en revistes de reconegut prestigi en l’especialitat, tant espanyoles com estrangeres.

La doctora Navarro Faure és investigadora principal de set projectes d’investigació subvencionats pel Ministeri d’Educació i Ciència i per la Generalitat Valenciana, i ha participat en nou projectes més en el si del grup d’investigació de Dret Financer i Tributari de la UA i el grup d’investigació de la Universitat Complutense de Madrid, alguns dels quals estaven finançats per la Comissió Europea. És la investigadora principal de tres projectes Prometeu a grups d’excel·lència investigadora de la Generalitat Valenciana. Així mateix, ha participat en contractes d’investigació amb l’Institut d’Estudis Fiscals i amb la Steuerrecht Wirtschaftsuniversität Wien d’Àustria sota la direcció del professor Michael Lang. Ha fet estades d’investigació subvencionades en el Centre d’Estudis de Polítiques Fiscals i Financeres Públiques de la Universitat París I Panteó-Sorbona. També ha sigut ponent i ha fet comunicacions en els principals congressos de l’especialitat: IFA (Associació Fiscal Internacional), EATLP (Associació Europea de Professors de Dret Tributari) i ILADT (Institut Llatinoamericà de Dret Tributari), associacions de les quals és membre. És membre de l’Associació Espanyola de Dret Financer i participa com a associada en la Xarxa de Dones de l’IFA (WIN).