Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  NAVARRO FAURE, AMPARO

Curriculum breu
NAVARRO FAURE, AMPARO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3857
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Derecho.
    Facultad de Derecho. Universidad de Alicante. (01/03/1991)
  • DOCTORADO EN DERECHO FINANCIERO Y TRIBUTARIO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (07/01/1991)
  • Licenciada en Derecho.
    Facultad de Derecho. Universidad de Alicante. (01/06/1985)

Amparo Navarro Faure, és  catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat d'Alacant i ha sigut des de 2012 fins a febrer de 2020, Vicerectora d'Investigació i Transferència de Coneixement de la Universitat d'Alacant. Va ser Degana de la Facultat de Dret de la mateixa Universitat des de 2005 fins a 2012. Ha sigut vocal de la comissió executiva de la sectorial d'I+D+i de la CRUE (conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles) i presidenta de la Xarxa d'Unitats de Gestió de la Investigació de les Universitats Espanyoles. Ha sigut Presidenta de la Xarxa de Professors de Dret Financer i Tributari des de 2017 i des de 2019 Vicepresidenta.

 Va obtenir la llicenciatura en Dret per la Universitat d'Alacant amb la qualificació d'Excel·lent i Premi extraordinari de Llicenciatura i és doctora en Dret per aqueixa mateixa Universitat amb la qualificació d'Apte “Cum laude” per unanimitat.

 La professora Navarro Faure ha realitzat aportacions noves i de qualitat en l'àmbit del Dret Tributari, del Dret pressupostari i de la despesa pública, del Dret del crèdit públic i del Dret Financer patrimonial. És autora de diverses monografies en aquests camps, alguns d'ells amb temes d'investigació pioners; publicades en editorials de referència: “Aspectes tributaris de l'economia submergida (1986); “Aspectes jurídic financers del dèficit públic”(1993), “El domicili tributari”(1994) “”El Dret tributari davant el nou Dret comptable” (2007) El règim jurídic financer de les subvencions públiques (2010). És coautora dels manuals “Lliçons d'Hisenda Pública” “Introducció al Dret Tributari” i “El Sistema Impositiu” i “Manual de Dret pressupostari i de les despeses públiques”. És la coordinadora del Manual de Dret Financer i Tributari .Part General ed. Tirant lo Blanch.És autora de més de 100 publicacions en revistes de reconegut prestigi de l'especialitat tant espanyoles com estrangeres.

La Dra. Navarro Faure és investigadora principal de 7 projectes d'investigació subvencionats pel Ministeri d'Educació i Ciència i per la Generalitat Valenciana, i ha participat fins a 9 projectes més en el si del Grup d'investigació de Dret Financer i Tributari de la UA i en el Grup d'investigació de la Universitat Complutense de Madrid, alguns d'ells finançats per la Comissió Europea. És la investigadora principal de  3 projectes Prometeu a grups d'excel·lència investigadora de la Generalitat Valenciana. Així mateix ha participat en contractes d'investigació amb l'Institut d'Estudis Fiscals i amb la Steuerrecht Wirtschaftsuniversität Wien d'Àustria dirigit pel prof. Michael Lang. Ha realitzat estades d'investigació subvencionades en el Centre d'Estudis de polítiques Fiscals i Financeres Públiques de la Universitat Paris I –Pantheon Sorbonne. Així mateix ha sigut ponent i ha realitzat comunicacions en els principals Congressos de l'Especialitat: la IFA (Internacional Fiscal Association), EATP (European Association of Tax Law Professors) i l'ILADT (Institut llatí americà de Dret Tributari), associacions de les quals és membre. És membre de l'Associació Espanyola de Dret Financer i participa com a associada en la Woman IFA Network