Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MOYA MONTOYA, JOSE ANTONIO

Curriculum breu
MOYA MONTOYA, JOSE ANTONIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 8460
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:

Formació acadèmica

  • Máster en Arqueología y Gestión del Patrimonio
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (15/06/2021)
  • Doctor en Comunicación, Comportamiento y Sociedad
    Facultad de CC Económicas y Empresariales Universidad de Alicante (09/03/2019)
  • Máster en Innovación en Periodismo
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ (10/07/2015)
  • Master en Producción Audiovisual
    UNIVERSIDAD DE ALCALA (20/07/2010)
  • Experto Universitario en Comunicación de la Ciencia
    Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) (15/09/2009)

Periodista especialitzat en Comunicació de la Ciència i doctor en Comunicació, Comportament i Societat. Investiga en el camp del patrimoni natural i cultural. Professor del Dept. de Comunicació i Psicologia Social, investigador de l'Institut Universitari d'Arqueologia i Patrimoni Històric i director de la Seu Universitària de la Vila Joiosa. Ha exercit com a director i realitzador audiovisual durant més de trenta anys en el Taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant, del qual va ser codirector entre 1997 i 2000. Imparteix docència en el Grau en Publicitat i en el Màster Oficial en Turisme Cultural de la UA. També és professor en el Màster Oficial en Arqueologia Nàutica i Subaqüàtica de la Universitat de Cadis i ha sigut professor del Màster en Patrimoni Virtual de la UA. Ha dirigit nombrosos Treballs Fi de Grau i Màster i Projectes Fi de Carrera en l'Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions. És director del Grup d'Investigació Competitiu "ICOMAV" de la Universitat d'Alacant. En 2022 va rebre el Premi d'Investigació de l'Institut de Cultura Juan Gil Albert d'Alacant.

En la seua línia d'investigació aborda la documentació, la comunicació i la divulgació audiovisual de la ciència, especialment en l'ambito submarí. Desenvolupa metodologies de treball documental amb tècniques d'imatge 2D i 3D en entorns submergits i investiga la percepció humana de la imatge amb tècniques d'eyetracking . Ha participat en nombrosos projectes d'investigació a Espanya i en altres països com França, Mauritània, Algèria, Turquia, Colòmbia, el Perú, els EUA, Filipines, Panamà, l'Equador i Tunísia. Ha realitzat més de 150 produccions audiovisuals científiques i de transferència del coneixement. Ha rebut vint-i-set premis, nacionals i internacionals, a la seua obra audiovisual, com  el Primer Premi del Festival Agrofilm del Ministry of Culture and Rural Developement of the Slovak Republic o el Posidó de Bronze del Festival de l' Image Sous Marine de Rognac Culture Loisirs de França. 

Ha participat en quatre expedicions científiques a l'Antàrtida amb l'Institut Espanyol d'Oceanografia i va realitzar per a TVE el documental de gran format titulat Antàrtida, la vida en el Límit

És investigador en nombroses excavacions arqueològiques subaqüàtiques com la del derelicte romà Bou Ferrer, el derelicte Rocciu 1 de Còrsega, el vaixell fenici Mazarrón 2, o el derelicte Albufereta. Actualment forma part dels equips d'investigació dels projectes de la Badia de Xàbia (UA-Museu Arqueològic de Xàbia i Generalitat Valenciana-UA), el Derelicte del Sec de Mallorca (Universitat de València-INA), i el projecte Arqueomallornauta del Consell de Mallorca i les universitats de Cadis, Barcelona i Mallorca.      

Com a IP ha dirigit el projecte d'I+D+i MAR D'ESPANYA, del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Ha realitzat les sèries documentals: L'Espanya Submergida per a TVE i Andalusia Submarina per a Canal Sud Televisió. Va dissenyar i va ser realitzador de les sèries Cota Zero per a l'ATEI i Vent de Mar per a RTVV. En l'actualitat és IP del projecte DOCUSUB de Cooperació al Desenvolupament a Cuba.