Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MOYA MONTOYA, JOSE ANTONIO

Curriculum breu
MOYA MONTOYA, JOSE ANTONIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2660
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A (LOU)
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:

Formació acadèmica

 • Máster en Arqueología y Gestión del Patrimonio
  UNIVERSIDAD DE ALICANTE (15/06/2021)
 • Doctor en Comunicación, Comportamiento y Sociedad
  Facultad de CC Económicas y Empresariales Universidad de Alicante (09/03/2019)
 • Máster en Innovación en Periodismo
  UNIVERSIDAD MIGUEL HERNÁNDEZ (10/07/2015)
 • Master en Producción Audiovisual
  UNIVERSIDAD DE ALCALA (20/07/2010)

Periodista especialitzat en comunicació audiovisual de la ciència. Investiga en el camp del patrimoni natural i cultural. Professor del Dpto. de Comunicació i Psicologia Social i investigador de l'Institut Universitari d'Arqueologia i Patrimoni Històric. Ha exercit com a director i realitzador audiovisual durant més de trenta anys en el Taller d'Imatge de la Universitat d'Alacant, del qual va ser codirector entre 1997 i 2000. Imparteix docència en el Grau en Publicitat i en el Màster en Turisme Cultural de la UA. També és professor en el Màster en Arqueologia Nàutica i Subaqüàtica de la Universitat de Cadis, des de la seua creació en el 2017 i en el Màster en Patrimoni Virtual de la UA. Ha dirigit nombrosos Treballs Fi de Grau de Publicitat i RR Públiques i Projectes Fi de Carrera en l'Enginyeria Tècnica de Telecomunicacions. Actualment codirigeix dues tesis doctorals sobre patrimoni cultural i és director del Grup d'Investigació en Comunicació Audiovisual (ICOMAV) de la Universitat d'Alacant.

En la seua línia d'investigació aborda la documentació, la comunicació i la divulgació audiovisual de la ciència, especialment en l'ambito submarí. Desenvolupa metodologies de treball documental amb tècniques d'imatge 2D i 3D en entorns submergits i investiga la percepció humana de la imatge amb tècniques d'eyetracking . Ha participat en nombrosos projectes d'investigació a Espanya i en altres països com França, Mauritània, Algèria, Turquia, Colòmbia, el Perú, els EUA, Filipines, Panamà, l'Equador i Tunísia. Ha realitzat més de 150 produccions audiovisuals científiques i de transferència del coneixement. Ha rebut vint-i-set premis, nacionals i internacionals, a la seua obra audiovisual, com  el Primer Premi del Festival Agrofilm del Ministry of Culture and Rural Developement of the Slovak Republic o el Posidó de Bronze del Festival de l' Image Sous Marine de Rognac Culture Loisirs de França. 

Ha participat en quatre expedicions científiques a l'Antàrtida amb l'Institut Espanyol d'Oceanografia i va realitzar per a TVE el documental de gran format titulat Antàrtida, la vida en el Límit

Ha participat en nombroses excavacions arqueològiques subaqüàtiques com la del derelicte romà Bou Ferrer, el vaixell fenici Mazarrón 2, o el derelicte Albufereta. Actualment forma part dels equips d'investigació dels projectes de la Badia de Xàbia (UA-Museu Arqueològic de Xàbia i Generalitat Valenciana-UA), el Derelicte del Sec de Mallorca (Universitat de València-INA), i el projecte Arqueomallornauta del Consell de Mallorca i les universitats de Cadis, Barcelona i Mallorca.      

Com a IP ha dirigit el projecte d'I+D+i MAR D'ESPANYA, del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç. Ha realitzat la sèries documentals: L'Espanya Submergida per a TVE i Andalusia Submarina per a Canal Sud Televisió. Va dissenyar i va ser realitzador de les sèries Cota Zero per a l'ATEI i Vent de Mar per a RTVV.