Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MORA MORA, HIGINIO

Curriculum breu
MORA MORA, HIGINIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2338
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO INFORMATICA
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor Ingeniero en Informática
    Departamento de Ingeniería Informática y Computación. Universidad de Alicante. (17/11/2003)
  • DOCTORADO EN INGENIERÍA INFORMÁTICA Y COMPUTACIÓN
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (17/11/2003)
  • Licenciado en Administración y Dirección de Empresas
    Universidad de Alicante. (01/09/1997)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Gestión
    Universidad de Alicante. (01/06/1997)
  • Ingeniero Técnico en Informática de Sistemas
    Universidad de Alicante. (01/06/1997)
  • Ingeniero en Informática.
    Universidad de Alicante. (01/09/1996)

Higinio Mora és Catedràtic d'Universitat en l'Àrea d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors. Desenvolupa el seu treball en el Departament Tecnologia Informàtica i Computació i és membre de l'Institut Universitari d'Investigació Informàtica de la Universitat d'Alacant.

Té una formació d'Enginyer en Informàtica i Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat d'Alacant culminada en els anys 1996 i 1997 respectivament, el que li dota d'una visió interdisciplinària a l'hora d'abordar els problemes. Es va especialitzar en l'àrea d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors amb la realització dels estudis de doctorat en Tecnologies de la Societat de la Informació, i va obtenir el grau de Doctor Enginyer en Informàtica pel seu treball de recerca titulat “Arquitectures de Processadors Especialitzades. Computació Racional Exacta” l'any 2003, amb la màxima qualificació.

La seua activitat científica i investigadora està se centra en el desenvolupament de models computacions i arquitectures especialitzades en l'àmbit d'Internet de les Coses, el paradigma Cloud Computing, la tecnologia Blockchain i les arquitectures per a Intel·ligència Artificial.

És membre fundador del grup d'investigació en Arquitectures Intel·ligents Aplicades en el qual dirigeix actualment el Laboratori de Tecnologies Cloud Computing. El principal objectiu d'aquest laboratori consisteix a construir una infraestructura científica i tecnològica per a l'obtenció de resultats de qualitat tant en investigació bàsica com aplicada. Entre les seues prioritats, es troba donar resposta a problemes de la societat en l'àmbit de les TIC. Per a això, s'ha realitzat un esforç per a col·laborar amb altres grups d'investigació i a cercar relacions amb el sector privat per a generar oportunitats de transferència al sector productiu.

En aquest context, ha dirigit nombrosos projectes d'investigació i contractes d'I+D amb empreses, ha concebut 4 models d'utilitat industrial, nombroses solucions de programari innovador i 4 patents (P201101362; P201400648; P201531549; P201630638). Actualment, 3 de les patents es troben en explotació per una empresa d'abast internacional que exporta aquesta tecnologia clau per a la transformació digital a grans companyies en l'àmbit de la gestió de transaccions, els mitjans de pagament i la tecnologia Cloud Computing.

Com a resultat d'aquest treball, ha realitzat més de 250 publicacions científiques. Destaquen més de 100 contribucions en revistes amb índex d'impacte JCR. Les decisions de publicació es basen en criteris de qualitat, aconseguint el 80% de les publicacions en revistes en els dos primers quartils (Q1 i Q2) de la seua àrea. A més, ha dirigit 10 tesis doctorals obtenint totes elles la qualificació màxima cum-laude.

Finalment, cal destacar que ha sigut un dels investigadors més citats del món en el camp de les “Tecnologies de la Informació i la Comunicació” en 2022 segons Elsevier Data Repository.