Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARTINEZ RICO, PATRICIA-MARIA

Curriculum breu
MARTINEZ RICO, PATRICIA-MARIA
MARTINEZ RICO, PATRICIA-MARIA
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9700
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA LOU
Dep.:
INNOVACIO I FORMACIO DIDACTICA
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Filología Inglesa
    Universidad de Barcelona (30/06/2006)
  • Programa de Doctorat en Filosofia i Lletres
    Departamento de Filología Inglesa (30/06/2006)
  • Licenciada en Filosofía y Letras (Filología Inglesa)
    Universidad de Alicante (30/06/1988)
  • Diplomado en Profesorado de EGB. Especialidad: Lengua Española e Idiomas Modernos (Inglés)
    EU Formación Profesorado EGB (30/06/1985)

Va començar la seua formació a l'Escola Universitària del Professorat d'EGB a Alacant, on va cursar l'especialitat de Filologia Anglesa. Posteriorment es va llicenciar en Filologia Anglesa també a la Universitat d'Alacant.

Després d'aprovar les oposicions a Professor d'Ensenyament Secundari, es va traslladar a Barcelona on va exercir en diversos instituts. Allí va cursar els estudis de Doctorat i va llegir la seua Tesi a la Universitat de Barcelona, obtenint la qualificació Cum laude. Posteriorment va accedir al cos de Catedràtics d'Ensenyament Secundari, en el qual continua exercint a l'actualitat, ja a la ciutat d'Alacant.

Ha presentat ponències a congressos de professors, publicat articles en revistes professionals i organitzat i impartit cursos orientats sempre a la formació de professorat. Ha sigut tutora de pràctiques de l'extint CAP i de l'actual Màster de Formació del Professorat durant nombrosos anys. Ha sigut professora associada i col·laboradora a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat Ramon Llull, a la Universitat Pompeu Fabra i a la Universitat de Barcelona.

Les seues línies d'investigació giren entorn de l'ensenyament de l'anglès, a la motivació mitjançant l'ús de les TIC i a l'Aprenentatge Integrat de Contingut i Llengua Estrangera (AICLE/CLIL). A l'actualitat la seua àrea d'investigació gira entorn del disseny de programes europeus (Erasmus+, eTwinning), projectes d'innovació i investigació educativa i al desenvolupament de la competència comunicativa oral en anglès, proporcionant als alumnes situacions reals de comunicació. L'aplicació de la Metodologia d'Aprenentatge per Servei com a eix en el disseny d'activitats està despertant especialment el seu interès a l'actualitat.

Pertany al Panell d'Avaluadors i Experts del SEPIE.