Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARTINEZ MARTIN, ESTER

Curriculum breu
MARTINEZ MARTIN, ESTER

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIO INFORMATICA
Grups:

Formació acadèmica

 • Máster en Programación Móvil y Videojuegos
  Universitat Jaume I de Castellón (30/11/2017)
 • Máster Universitario en Profesor de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato, Formación Profesional y Enseñanza de Idiomas
  Universitat Jaume I de Castellón (30/06/2013)
 • Doctorado en Informática
  Universitat Jaume I de Castellón (03/06/2011)
 • Ingeniería en Informática
  Universitat Jaume I de Castellón (30/06/2004)

Ester Martínez Martín és Professora Titular d'Universitat a la Universidad de Alicante i Subdirectora de l'Institut Universitari d'Investigació en Informàtica (IUII) de la mateixa universitat. És Enginyera en Informàtica (2004), Màster en Programació de Mòbils i Videojocs (2017), Màster en Professorat d'Educació Secundària, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes (2011) i Doctora en Enginyeria Informàtica (2011), tots ells per la Universitat Jaume I.

La seva investigació se centra en el desenvolupament de sistemes de visió per a tasques robòtiques i, més concretament, en robòtica assistencial orientada a promoure l'autonomia de les persones majors i/o amb diversitat funcional, garantint la seva seguretat i dignitat. Ha participat en diversos projectes regionals, nacionals i europeus relacionats amb les línies d'investigació abans mencionades, essent investigadora principal en un projecte regional. Com a resultat, ha publicat 20 articles indexats en JCR, així com 5 articles en revistes no indexades en JCR (indexades en Scopus), un llibre d'investigació (Springer), diversos capítols de llibre, tres llibres d'investigació (com a coeditora), i més de 25 articles en congressos, tant nacionals com internacionals. Actualment, dirigeix 3 tesis doctorals.
La rellevància en l'área d'investigació li ha portat a ser guardonada amb el Premi MUY Jóvenes Científicas (2019) (sense convocatòria pública), Premio Impulso (2019), Premio Nuevas Ideas Empresariales (2019), Premio Jóvenes Investigadores en el ámbito de la ingeniería y la arquitectura (2015) i Premio PAAMS a l'Excel·lència Científica (2012 i 2013). També ha impartit conferències convidades en prestigiosos centres internacionals (German Aerospace Center (DLR) i Universidade do Minho) i congressos (IEEE SWYP19: Students, Women in Engineering and Young Professionals).
També ha realitzat 4 estades d'investigació en prestigiosos centres estrangers amb una duració total de 18 mesos: Università degli Studi di Genova (Pr. Silvio Sabatini), SungKyunKwan University (Pr. Suthan Lee), Universidade do Minho (Pr. Paulo Novais) i Technische Universitat (TU) Wien (Pr. Markus Vincze), totes elles financiades en convocatòries públiques competitives. A més a més, ha sigut la presidenta d'organització de la IEEE-RAS Summer School on Experimental Methodology, Performance Evaluation and Benchmarking in Robotics (2015), 13th International conference on the Simulation of Adaptive Behavior (SAB 2014), 12th International AERFAI/UJI Robotics School on Perceptual Robotics for Humanoids (IURS 2012). També ha sigut coorganitzadora d'alguns tutorials en conferències internacionals (HRI, 2017; ICINCO, 2014; IAS-13, 2014; IEEE RO-MAN, 2013). Ha sigut membre del comité de programa i del comité d'organització en vàries conferències nacionals i internacionals. És membre sènior de IEEE.