Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARTINEZ GONZALEZ, AGUSTIN ERNESTO

Curriculum breu
MARTINEZ GONZALEZ, AGUSTIN ERNESTO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2268
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR EN PSICOLOGIA
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNANDEZ (30/07/2009)
  • Master en neuropsicología clínica
    ISEP. UNIVERSIDAD VIC DE BARCELONA (01/09/2007)
  • Master en psicología clínica
    Centro de terapia de conducta (01/05/2003)

Martínez-González és professor titular en el departament de psicologia evolutiva i didàctica de la Universitat d'Alacant. Acumula una gran experiència laboral en l'àmbit de la discapacitat i la salut mental. Va obtenir el doctor en la Universitat Miguel Hernández d'Elx amb una qualificació de cum-laude. En la seua trajectòria docent ha sigut professor associat (Universitat Miguel Hernández, 2011; Universitat d'Alacant 2012-2018) i contractat doctor (UA 2018-2022 ). A més de professor convidat en formació de postgrau per a diferents institucions (UCAM, Universitat de Màlaga i Lliguen-D). Ha realitzat estades d'investigació i docència en: Laboratori de Neurociència Cognitiva i Computacional (LNCyC) és un grup d'investigació interdisciplinària amb seu en el Centre de Tecnologia Biomèdica de Madrid i Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Jaén, Universitat de Màlaga, Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat de Santiago de Xile (Xile), Pontifícia Universitat Catòlica Mare i Mestra (República Dominicana) i Universitat de Florència (Itàlia).

El doctor Agustín Martínez ha realitzat diversos màsters relacionats amb la psicologia clínica i neuropsicologia clínica. Igualment, ha assistit i participat en diversos congressos nacionals i internacionals relacionats amb la psicologia educativa, neuropsicologia i la psicologia clínica. 

Martínez-González perspectiva holística, transversal i neuroeducativa del comportament i desenvolupament humà. Així, el seu centre d'interès en la investigació és analitzar: 1) els factors beneficiosos per a la salut en els xiquets i adolescents, i 2) els factors associats a la conducta repetitiva en diversos trastorns mentals (Trastorn Obsessivocompulsiu o TOC i Trastorn de l'Espectre Autista o TEA). El professor Martínez-González ha participat en la validació d'escales per al TOC en adolescents espanyols i xilens (OCI-R, C-FOCI, OCI-CV, etc.). De la mateixa manera, ha validat la Repetitive Behavior Scale – Revised (RBS-R. Bodfish, et al., 2000; Martínez- González i Piqueras, 2017) en població TEA. La seua línia actual de treball és la relació entre cervell i intestí en l'autisme. 

El professor Martínez-González ha sigut l'ideòleg de la creació de l'app COREAT. L'app COREAT (Conducta Repetitiva Autisme Test) és la primera aplicació seriosa per a la salut a nivell internacional de descàrrega gratuïta i basada en l'evidència, que permet informar sobre nivell de severitat de la conducta repetitiva tant en persones amb TEA com en persones amb discapacitat intel·lectual seguint criteris DSM-5.

El Dr. Martínez-González és el director del grup d'investigació GINTA i editor de la Revista DCN