Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARTINEZ GONZALEZ, AGUSTIN ERNESTO

Curriculum breu
MARTINEZ GONZALEZ, AGUSTIN ERNESTO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2268
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A CONTRACTAT/ADA DOCTOR/A(LOU)
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR EN PSICOLOGIA
    UNIVERSIDAD MIGUEL HERNANDEZ (30/07/2009)
  • Master en neuropsicología clínica
    ISEP. UNIVERSIDAD VIC DE BARCELONA (01/09/2007)
  • Master en psicología clínica
    Centro de terapia de conducta (01/05/2003)

En l'actualitat professor contractat doctor en la Universitat d'Alacant. Doctor amb qualificació de cum-laude per Universitat Miguel Hernández d'Elx. Va ser professor associat en la Universitat Miguel Hernández (2011). Professor convidat en la UCAM, Universitat de Màlaga i Lliguen-D per a formació de postgrau. Ha realitzat estades d'investigació i docència en: Laboratori de Neurociència Cognitiva i Computacional (LNCyC) és un grup d'investigació interdisciplinària amb seu en el Centre de Tecnologia Biomèdica de Madrid i Universitat Complutense de Madrid, Universitat de Jaén, Universitat Miguel Hernández, Universitat de Santiago de Xile (Xile), Pontifícia Universitat Catòlica Mare i Mestra (República Dominicana) i Universitat de Florència (Itàlia).

Ha realitzat diversos màsters relacionats amb la psicologia clínica i neuropsicologia clínica. Igualment, ha assistit i participat en diversos congressos nacionals i internacionals relacionats amb la psicologia educativa, neuropsicologia i la psicologia clínica. Aquesta preocupació per la formació m'ha portat a tenir una perspectiva transversal i neuroeducativa del comportament humà. Tant la psicologia de la salut des d'una perspectiva cognitiu-conductual, com la neuropsicologia clínica, li han aportat els coneixements necessaris per a tenir una visió més integradora dels processos d'aprenentatge, l'estat emocional i el comportament dels alumnes que presenten trastorns del neurodesenvolupament (p. ex.: discapacitat mental, TEA, etc.).

Així, el seu centre d'interès en la investigació és analitzar: 1) els factors beneficiosos per a la salut en els xiquets i adolescents (p. ex.: model de covitalidad, conducta prosocial i la intel·ligència emocional) i 2) els factors associats a la conducta repetitiva en diversos trastorns mentals (Trastorn Obsessivocompulsiu o TOC i Trastorn de l'Espectre Autista o TEA). En aquest últim sentit, ha participat en la validació d'escales per al TOC en adolescents espanyols i xilens (OCI-R, C-FOCI, OCI-CV, etc.). De la mateixa manera, ha validat la Repetitive Behavior Scale – Revised (RBS-R. Bodfish, et al., 2000; Martínez- González i Piqueras, 2017) en població TEA. En el camp d'estudi de la conducta repetitiva ha estudiat la relació entre severitat de la conducta repetitiva i variables com la família, la medicació, el tipus de centre educatiu, la conducta adaptativa, els símptomes emocionals negatius, les bases neuropsicològiques, neurofisiològiques i la relació cervell-microbiota intestinal o gut microbiota.

El professor Martínez-González ha sigut l'ideòleg de la creació de l'app COREAT. L'app COREAT (Conducta Repetitiva Autisme Test) és la primera aplicació seriosa per a la salut a nivell internacional de descàrrega gratuïta i basada en l'evidència, que permet informar sobre nivell de severitat de la conducta repetitiva tant en persones amb TEA com en persones amb discapacitat intel·lectual seguint criteris DSM-5.

El Dr. Martínez-González és el director del grup d'investigació GINTA i editor de la Revista Discapacitat, Clínica i Neurociències.