Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARTI SEMPERE, MONICA

Curriculum breu
MARTI SEMPERE, MONICA
MARTI SEMPERE, MONICA
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9709
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Ciencias Económicas y Empresariales
    Universidad de Alicante (13/05/1997)
  • DOCTORADO EN ANALISIS ECONOMICO APLICADO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (16/12/1996)
  • Grado de Licenciada en Ciencias Económicas y Empresariales
    Universitat d'Alacant (23/05/1991)
  • Licenciada en Ciencias Económicas y Empresariales
    Universitat d'Alacant (04/08/1988)

Mónica Martí Sempere (Alacant, 1965) és llicenciada i doctora en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d'Alacant. En 1988, es va incorporar a l'àrea d'Economia Aplicada del Departament d'Anàlisi Econòmica Aplicada de la Universitat d'Alacant. Actualment és professora titular d'Universitat.

Des de juny de 2012 és vicerectora de Planificació Econòmica de la Universitat d'Alacant. D'acord amb les seues competències, ha treballat per una gestió econòmica professionalitzada, tant pel que fa a la gestió de la tresoreria com en l'àmbit pressupostari, en un període de greu tensions econòmiques. Una estratègia que ha seguit també, en la seua qualitat de vicepresidenta o consellera delegada, en les empreses i fundacions.

En la seua activitat universitària, també forma part de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Social i Pau de la Universitat d'Alacant. Ha dedicat la seua labor docent a l'ensenyament de l'economia espanyola, l'economia de la Unió Europea i l'economia laboral. Ha participat en el programa Xarxes de Recerca en Docència Universitària i pertany a un grup d'Innovació Tecnològica-Educativa.

Les seues línies de recerca preferents s'han orientat a l'anàlisi del mercat de treball, els processos migratoris i la seua repercussió sobre els mercats laborals, així com la qualitat i la comparabilidad de les fonts estadístiques sobre migracions. Els resultats d'aquesta última línia han sigut arreplegats per institucions nacionals i internacionals com l'INE, l'OECD, la UK StatisticsAuthority o la Comissió Europea. Ha participat i dirigit diversos projectes de recerca públics i és autora de més de mig centenar de treballs entre articles en revistes especialitzades, llibres, capítols de llibres, monografies i comunicacions en congressos nacionals i internacionals.

En l'àmbit de la gestió universitària, va ser coordinadora de Qualitat de la Universitat d'Alacant (1999-2001), va ocupar el càrrec de vicedegana de Qualitat en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (2002-2006) i des de 2006 fins a juny de 2012 va exercir el càrrec de directora del Secretariat d'Estudis del Vicerectorat de Planificació d'Estudis. En aquest període, va assumir la responsabilitat de dur a terme l'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior de tots els títols de l'anterior ordenació i així obtenir la corresponent verificació de l'ANECA dels nous plans d'estudis oficials de grau per a la seua impartició en la Universitat d'Alacant.