Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARQUEZ RUIZ, ANDRES

Curriculum breu
MARQUEZ RUIZ, ANDRES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2543
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Física.
    Universidad Autónoma de Barcelona. (01/09/2001)
  • Licenciado en Ciencias Físicas.
    Universidad Autónoma de Barcelona. (01/07/1996)

Llicenciat en Física (1997) i Doctor en Física (2001) per la Universitat Autònoma de Barcelona. En 2000 es va unir com a Ajudant LOU al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFISTS), en la Universitat d'Alacant (UA), on ha sigut Ajudant Doctor, TEU interí, TEU i Professor Titular d'Universitat. En 2016 passa a ser Catedràtic d'Universitat en l'àrea de Física Aplicada. De 2009 a 2012 va ser Coordinador de Postgrau de l'Escola Politècnica Superior de la UA. Des de 2012 fins a 2016 és Director del DFISTS. Des de 2018 al 2020 ha estat Director de l'Institut Universitari en Física Aplicada a les Ciències i la Tecnologia (IUFACyT), i també coordinador del seu Programa de Doctorat, del mateix nom.  

Des de la seva arribada a la Universitat d'Alacant és membre del grup de recerca denominat "Grup d'Holografia i Processat Òptic" (GHPO). La seua recerca se centra en holografia, principalment materials de registre holográfico i memòries holográficas, moduladors espacials de llum basats en cristall líquid, processament òptic d'imatge i òptica difractiva, ciència no lineal i ensenyament de la física. Ha publicat més de 180 articles (més de 100 en revistes impactades). És coautor de més de 220 comunicacions en congressos. És coautor de 4 capítols de llibre, i coinventor d'2 patents. Ha codirigit 4 tesis doctorals. Actua habitualment de revisor en nombroses revistes científiques amb factor d'impacte.

Ha sigut investigador principal en 2 projectes de recerca i ha participat en més de 40 projectes de recerca, ajudes d'infraestructura, accions complementàries i ajudes a grups, finançades per diversos Ministeris del Govern d'Espanya, per la Generalitat Valenciana i per la UA.

Ha realitzat estades de recerca, finançades en convocatòries competitives: Physics Department (Sant Diego State University, SDSU, Sant Diego, USA, 1999), Institut für Technische Optik (ITO) (Universität Stuttgart, Stuttgart, Alemanya, 2004), i Physikalisch-Technische Bundesanstalt (PTB) (Braunschweig, Alemanya, 2008). També ha realizat un sabàtic en el Nanoinstitut München - Chair in Hybrid Nanosystems (Ludwig-Maximilian Universität, Munich, Alemanya, 2020-2021). 

Ha sigut membre del Comitè Organitzador o membre del Comitè Científic en un total de 16 congressos científics fins avui, en la seua majoria internacionals. És membre de la Reial Societat de Física Espanyola, Societat Espanyola d'Òptica (SEDOPTICA), European Optical Society, Optical Society of America (ÓSSA), de la qual és Senior Member, i de la International Society of Optics and Photonics (SPIE), de la qual és Fellow Member. Ha sigut secretari, vicepresident i President del Comitè de Tècniques de la Imatge de SEDOPTICA, sent membre de la seua Junta de Govern (2006-2009, 2012-2015).