Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  MARCOS MARCOS, JORGE

Curriculum breu
MARCOS MARCOS, JORGE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 7026
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
PSICOLOGIA DE LA SALUT
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Máster Erasmus Mundus de Excelencia en Salud Pública/Europubhealth
    UNIVERSIDAD DE GRANADA (01/01/2011)
  • Máster en Protección Social y Salud
    Jagiellonian Univertity in Krakow (01/01/2010)
  • Diplomado en Educación Primaria
    Universidad de Granada (01/01/0001)
  • Diplomado en Educación Física
    Universidad de Granada (01/01/0001)
  • Licenciado en Antropología Social y Cultural
    Universidad de Granada (01/01/0001)
  • Doctor por la Universidad de Granada
    Universidad de Granada (01/01/0001)

Doctor per la Universitat de Granada (Estudis de Gènere i Salut). Posseeix un Màster Erasmus Mundus en Salut Pública per a la realització de la qual va ser seleccionat pel consorci Europubhealth: Universitat de Rennes (França [institució coordinadora]), Universitat Jagellónica de Cracòvia (Polònia), Universitat de Sheffield (Regne Unit), Universitat de Copenhaguen (Dinamarca) i Universitat de Granada (Espanya). A més, és Llicenciat en Antropologia Social i Diplomat en Ciències de l'Educació.

Durant els seus estudis va ser becari d'investigació en el Departament d'Antropologia i Treball Social de la Universitat de Granada, així com investigador-col·laborador en l'Observatori de la Infància a Andalusia (OIA). En el període 2005-2008 va treballar per a l'Ambaixada d'Espanya a Rabat ( el Marroc) dins d'un programa d'acció educativa en l'exterior. Finalitzats els seus estudis de Màster en 2010 va ser contractat per l'Institut de Salut Carles III per a potenciar el programa “Determinants socials de la salut” dins CIBERESP. En 2014 va tornar a formar part com a personal investigador de la Universitat de Granada per a desenvolupar un projecte del Pla Nacional sobre Drogues. De la mateixa manera, en diversos períodes de la seua trajectòria professional ha exercit com a investigador-consultor independent.

Actualment és professor en el Departament de Psicologia de la Salut de la   Universitat d'Alacant. També és docent-col·laborador de l'Escola Andalusa de Salut Pública (EASP) i l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES). Dins d'aquest àmbit professional el seu treball ha girat fonamentalment entorn de projectes d'investigació o intervenció en promoció de la salut, així com al disseny d'estudis mixtos i l'aplicació de mètodes d'investigació qualitatius. Entre les seues línies d'investigació destaquen el gènere com a determinant de la salut; en la seua tesi doctoral va abordar l'estudi de la salut dels homes i les masculinitats. La seua activitat investigadora ha sigut publicada en diverses revistes científiques de prestigi internacional (J Epidemiol Community Health, Int J Drug Policy, Soc Sci Med, Health Promot Int, Qual Health Research, etc.). També és coautor de diverses monografies, entre les quals destaquen l'Atles “de les desigualtats de gènere en salut a Andalusia” (ISBN: 978-84-606-6835-0) o l'informe oficial “L'atenció primària enfront de la violència de gènere: necessitats i propostes” (NIPO: 680-15-159-X), editat per la Secretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat (Govern d'Espanya). 

Ha sigut membre del Grup de 'Gènere i Salut' de l'EASP (guardonat amb el premi 'Banderes d'Andalusia 2017'). A més, entre altres reconeixements, va obtenir, en concurrència competitiva, una Beca predoctoral Talentia (Agència Andalusa del Coneixement), un contracte postdoc «Juan de la Cierva» (Agència Estatal d'Investigació) i el premi extraordinari de doctorat (Universitat de Granada).

Va formar part del grup de persones expertes convidades per OMS-Europa per a l'elaboració de la "Strategy on the health and wellbeing of men in the WHO European Region" (WHO, 2018). Actualment exercise com a Editor Convidat d'un Special Issue en l'Int J Environ Research & Public Health i pertany al consell revisor d'Health Promot Int. (Oxford Univ Press), Glob Health Action (Taylor & Francis) i Gac