Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  HURTADO GARCIA, INMACULADA

Curriculum breu
HURTADO GARCIA, INMACULADA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
IU INVESTIGACIO D'ESTUDIS DE GENERE
Grups:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Programa de Doctorado en Antropología de la Medicina
    Universitat Rovira i Virgili (29/06/2010)
  • Licenciada en Antropología Social y Cultural
    Universidad Miguel Hernández de Elche (12/09/2001)
  • Diplomada en Maestro-Educación Musical
    Universidad de Alicante (01/08/1996)

Diplomada en Educació Primària (1996), llicenciada en Antropologia Social i Cultural (2001) i doctora, amb esment europeu, en Antropologia Mèdica (2010) amb la tesi Habite to life. Envelliment, salut i cures en la Migració Internacional de Retir a la Costa Blanca (Alacant) el principal eix de la qual d'anàlisi és la interacció entre les migracions, la salut i l'envelliment. He rebut el Premi Extraordinari de Llicenciatura (UMH) i de Doctorat (URV). En 2013 vaig rebre el Primer Premi d'Investigació Cultural Marquès de Lozoya del Ministeri de Cultura pel treball Cartografia d'una aspiració. Envelliment, salut i cures en la migració a la Costa Blanca.

He realitzat estades d'investigació a l'Amsterdam School for Social Science Research (ASSR) (Universitat d'Amsterdam), el Sheffield Institute for Studies on Ageing (CISA) (Universitat de Sheffield) i el Department of Anthropology (Universitat de Berkeley).

Actualment, forme part del Departament d'Humanitats Contemporànies, on faig tasques de docència i investigació en l'àrea de l'Antropologia Social en graus com a Relacions Internacionals, Treball Social i Turisme. Com docent, he coordinat i participat en diferents projectes d'innovació pedagògica, sent alguns d'ells premiats.

En aquesta última dècada les meues línies d'investigació inicials sobre migracions, envelliment, salut i cures s'han ampliat a diferents camps de l'antropologia mèdica com les pràctiques i polítiques corporals, la convergència entre salut i educació, la participació ciutadana en salut, i la salut mental; des d'enfocaments com la teoria feminista, els estudis CTS (Ciència, Tecnologia i Societat) i de Ciència, Tecnologia i Gènere (CTG).

Pertany a la Xarxa d'Investigació Docent en Antropologia Sociocultural (RIDAS), així com a l'Associació Valenciana d'Antropologia (AVA), l'Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG) i l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques