Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  HUETE NIEVES, RAQUEL

Curriculum breu
HUETE NIEVES, RAQUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:

Formació acadèmica

 • DOCTORADO EN SOCIOLOGÍA: SOCIEDAD Y CULTURA CONTEMPORÁNEAS
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (14/04/2008)
 • Programa de Doctorado en Sociología: Sociedad y Cultura Contemporánea
  Universidad de Alicante (31/10/2003)
 • Licenciada en Sociología
  Universitat d'Alacant (08/08/1996)
 • Diplomatura en Turismo (Técnico de empresas de Actividades Turísticas)
  Escuela Oficial de Turismo de Madrid (30/06/1991)

Professora Titular en el Departament de Sociologia I i investigadora de l'Institut Universitari d'Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant (UA). 

Llicenciada i Doctora en Sociologia per la UA i Graduada en Turisme per l'Escola Oficial de Turisme de Madrid, fins a la seua incorporació a la universitat va treballar en diverses empreses relacionades amb el sector turístic (agències de viatges i turoperadors), fundacions dedicades a la gestió de l'educació superior i empreses d'investigació social. Ha sigut directora de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira i coordinadora del Màster en Direcció i Planificació del Turisme. A més, va ser representant de la UA en la Xarxa Intur (Xarxa Universitària de Postgraus en Turisme). Va ocupar el càrrec de Directora General de Turisme de la Generalitat Valenciana des de gener de 2016 fins a novembre de 2018.

Ha format part d'equips d'investigació dirigits per diferents professors d'universitats espanyoles i estrangeres, participant en 52 projectes d'I+D competitius, projectes europeus i contractes d'investigació. Ha sigut investigadora principal en cinc projectes i contractes d'investigació, tots ells relacionats amb el turisme i les migracions. És la directora del grup d'investigació en planificació i gestió sostenible del turisme de la UA.

Ha publicat nombrosos articles en revistes científiques indexades i capítols en llibres col·lectius. També ha sigut la co-editora de tres llibres i l'autora única d'una monografia d'investigació: Turistes que arriben per a quedar-se. Una explicació sociològica sobre la mobilitat residencial. Aquesta activitat es completa amb un centenar de ponències presentades en congressos nacionals i internacionals. A més, ha participat en nombroses conferències relacionades amb el turisme, diverses vegades com a experta convidada en organismes internacionals, com l'Organització Mundial del Turisme, l'OCDE i el Parlament Europeu.

A més de col·laborar en el consell de redacció de diverses revistes, és la codirectora de la revista Investigacions Turístiques de la Universitat d'Alacant.