Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GOMIS YAGUES, VICENTE R.

Curriculum breu
GOMIS YAGUES, VICENTE R.

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3365
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA QUIMICA
Instituts:
IU AIGUA I CIENCIES AMBIENTALS
IU ENGINYERIA DELS PROCESSOS QUIMICS
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades

Formació acadèmica

  • Doctor en Ciencias Químicas
    Universidad de Alicantes (08/07/1983)
  • Ciencias Químicas
    Universidad de Alicante (11/07/1980)
  • Licenciado en Ciencias Químicas
    Universidad de Alicante (01/07/1979)

Vicente Gomis Yagües és catedràtic d'Enginyeria Química en la Universitat d'Alacant (Espanya), on va obtenir la seua llicenciatura en 1980 i el seu doctorat en 1983, seguit d'un any postdoctoral amb una beca Fleming en la Universitat de Bradford (Regne Unit).

De tornada en la Universitat d'Alacant en 1986, com a professor a temps complet, va continuar la seua recerca en l'equilibri de fases. De 1986 a 1999, va participar com a investigador en diferents projectes del Pla Nacional de Ciència i Tecnologia.

Des de l'any 2000, Vicente Gomis ha sigut investigador principal en cinc diferents projectes del Pla Nacional. El camp de recerca de tots aquests projectes ha sigut sempre l'equilibri de fases i les seues aplicacions. En aqueixa línia, ha treballat en el camp de la determinació experimental, la metodologia i el desenvolupament de nous instruments per a determinar els diferents tipus d'equilibri de fases vapor, líquid i sòlid. Respecte a l'aplicació de l'equilibri de fases al disseny de processos i equips per a operacions de separació, Vicente Gomis s'ha centrat en la deshidratació del bioetanol produït per fermentació, proposant un procés que és més barat que els processos convencionals i que usa hidrocarburs de la gasolina o solament gasolina com a agent de separació.

Vicente Gomis ha publicat 75 articles científics en les revistes més prestigioses. Les publicacions són en revistes tant dins del camp general de l'Enginyeria Química com en els camps més específics de la termodinàmica i equilibri de fases de les quals és un revisor regular. Va ser President de la Conferència Iberoamericana sobre Equilibri de Fase i Propietats de Fluids per al Disseny de Processos. EQUIFASE 2015 celebrat a Alacant en 2015, a més d'haver actuat com a membre del comitè de la Comissió de la Unió Europea per a avaluar projectes de validació i transferència de tecnologia.

També ha supervisat vuit tesis doctorals, la majoria relacionades amb l'equilibri entre fases o l'aplicació de l'equilibri de fases a les tècniques de separació. Ha desenvolupat cinc patents, quatre de les quals s'han utilitzat en la indústria: tres patents en la indústria juguetera  i la quarta i més recent en el d'equilibri de fases. Aquesta última patent consisteix en disseny d'un equip per a la determinació de l'equilibri isobàric líquid-líquid-vapor en sistemes heterogenis i actualment està sent explotada per una empresa alemanya. Recentment, s'ha sol·licitat el registre d'una nova patent en el camp d'equilibri de fases.

Vicente va ser el director del Secretariat d'Estudis i Innovació Educativa de la Universitat d'Alacant de 1998 a 2004 i el Director del Departament d'Enginyeria Química de la mateixa Universitat de 2005 a 2013.