Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GOMEZ GIL, CARLOS VICENTE

Curriculum breu
GOMEZ GIL, CARLOS VICENTE
GOMEZ GIL, CARLOS VICENTE
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2893
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ANALISI ECONOMICA APLICADA
Instituts:
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
I. INTERUNIVERSITARI ECONOMIA INTERN.
Grups:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Doctor en Sociología
    Universidad de Alicante (25/05/2005)
  • DOCTORADO EN SOCIEDAD Y CULTURA CONTEMPORÁNEA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (20/05/2005)
  • Licenciado en Ciencias Políticas y Sociología
    Universidad Complutense de Madrid (03/08/1989)

Doctor en Sociologia amb el Premi Extraordinari de Doctorat, professor titular i investigador en Cooperació al Desenvolupament en el Departament d’Anàlisi Econòmica Aplicada i director acadèmic del màster interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament (MCAD) de la Universitat d’Alacant. Investigador en l’Institut d’Economia Internacional (IEI) i en l’Institut Universitari d’Estudis Socials d’Amèrica Llatina (IUESAL) de la UA.

Ha dirigit l’Observatori Permanent de la Immigració de la UA, adscrit a la Seu Universitària. Va ser investigador en l’IDHIL (Institut d’Alts Estudis de l’Acció Internacional de Ciutats i Governs Locals), vinculat al PNUD, i en la UITC (Universitat Internacional Terra Ciutadana) adscrita a Espanya, en la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica de València. Ha impartit i imparteix docència en màsters i postgraus en una vintena d’universitats de tot Espanya en disciplines de cooperació per al desenvolupament, migracions i polítiques de solidaritat, així com­ en l’Escola Valenciana d’Estudis per a la Salut (EVES) en qüestions migratòries i de desenvolupament. Ha format part, com a expert, de l’Observatori Autonòmic per a la Defensa de les Persones en Situació de Vulnerabilitat, del Consell Valencià de Cooperació per al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana i de l’Alt Consell Consultiu per al Desenvolupament de l’Agenda 2030, també de la Comunitat Valenciana.

Manté una línia sostinguda d’investigació centrada en la cooperació al desenvolupament, la pobresa, els processos migratoris i el codesenvolupament, amb un eix d’especialització temporal coherent, prolongat i sostingut en el temps. D’aquesta manera, la seua labor investigadora, docent i divulgativa en aquests camps d’especialització té una incidència en la transferència de coneixement a la societat, a la mateixa universitat i, particularment, a institucions públiques de diferent naturalesa que s’ha traduït en la realització d’assessories tècniques especialitzades per a la Secretaria d’Estat de Cooperació del Ministeri d’Afers Exteriors, l’FEMP i governs autonòmics i municipals, l’avaluació de projectes públics competitius i l’elaboració de projectes de llei parlamentaris i dictàmens institucionals per a diferents governs subnacionals.

També ha participat com a expert davant el Congrés dels Diputats en la tramitació de lleis i documents institucionals en matèria de cooperació al desenvolupament, a més de dirigir investigacions i participar en activitats sobre pobresa, migracions i desenvolupament per al Defensor del Poble de la Comunitat Valenciana. Aquesta labor investigadora nodreix el contingut dels màsters i postgraus en els quals participa; alguns dels seus llibres i articles són referencia bibliogràfica en programes acadèmics en diferents universitats.

Autor d’una dotzena de llibres i d’un altre mig centenar com a coautor, té un bon nombre d’articles publicats en revistes científiques indexades, així com centenars d’articles divulgatius en revistes i diaris nacionals i regionals. Entre d’altres, forma part de la xarxa d’experts del diari El País.

www.ca