Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GIMENEZ CASALDUERO, MARIA FRANCISCA

Curriculum breu
GIMENEZ CASALDUERO, MARIA FRANCISCA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3279
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IUMEM RAMON MARGALEF (IMEM)
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Biología
    Universidad de Murcia (23/07/1997)
  • Licenciada en Biología
    Universidad de Murcia (16/10/1989)

 Dra. Giménez-Casalduero té una àmplia experiència en la recerca i la gestió de les zones marines i costaneres, contaminació marina i els efectes de les activitats humanes sobre els sistemes biològics. Ha participat en totes les fases de planificació, execució i gestió de les Àrees Marines Protegides. A més de realitzar treballs en taxonomia i autoecologia d'invertebrats marins.

Posseeix més de 25 anys d'experiència en l'estudi del mitjà marí. Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Múrcia en 1989, es va doctorar en la mateixa universitat en 1997. Durant aquest període va rebre diverses beques i ajudes de formació de concurs públic. Va realitzar estades en diferents centres de recerca en Southampton (Regne Unit), Napoles i Sicila (Itàlia) o Guam (EUA).

En els primers anys de la seua experiència professional va treballar en Educació ambiental. Posteriorment va ser sòcia cofundadora d'una consultora especialitzada al mig marí  on va realitzar tasques de recerca durant 6 anys. Més tard  i durant 4 anys va estar contractada com a assistència tècnica en la Direcció general de Mitjà Natural, Conselleria d'Agricultura, Aigua i Medi ambient de la Regió de Múrcia, amb l'encàrrec de dur a terme la planificació i propostes de gestió del mitjà marí , ja que va compaginar amb la plaça de professora associada en el Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant des de 1999. L'any 2004 aconsegueix la plaça de Contractada Doctor i  en l'actualitat des de l'any 2010 és professora titular de Grau i Postgrau en biologia marina i oceanografia biològica. Des de l'any 2010 fins a  setembre de 2013 és Vicedegana de Ciències del Mar de la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant. L'any 2012 va ocupar el lloc de directora del Centre de Recerques Marines (CIMAR) de la Universitat d'Alacant. Al llarg d'aquests anys ha participat com a experta en diferents comitès nacionals per a l'assessorament en el mitjà marí.

Actualment les seues principals línies de recerca se centren en: l'avaluació de les comunitats del bentos, ecologia del paisatge marí i la resposta a la qualitat de l'aigua i efectes de les pressions antròpiques en les comunitats i poblacions marines, així com la busquedad de metodologies de transmissió de coneixement en ciències del mar.