Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ESPESO MOLINERO, MARIA DEL PILAR

Curriculum breu
ESPESO MOLINERO, MARIA DEL PILAR

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3432
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A PERMANENT LABORAL
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN DIRECCIÓN Y PLANIFICACIÓN DEL TURISMO
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (21/01/2016)
  • MASTER OF SCIENCE- TOURISM AND TRAVEL MANAGEMENT
    New York University (EEUU) (01/01/2006)
  • LICENCIADA EN FILOSOFÍA Y LETRAS - GEOGRAFÍA E HISTORIA
    Universidad de Valladolid (05/10/1994)

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Valladolid, Màster en Gestió Turística amb Premi Extraordinari per la Universitat de Nova York (NYU) i Doctora en Planificació i Adreça del turisme amb Esment Internacional per la Universitat d'Alacant, Pitu Espès-Molinero és actualment docent i coordinadora de l'Àrea d'Antropologia Social de la Universitat d'Alacant i membre de l'Institut de Recerques Turístiques (IUIT) de la mateixa universitat.

La Dra. Espès-Molinero ha treballat en diversos aspectes de la indústria del turisme des d'operacions hoteleres a consultoria estratègica. Entre les entitats amb les quals ha col·laborat es troben el Servei de Parcs Nacionals d'Estats Units, el Museu d'Història Natural de Nova York, Tourspain, Disney Corp. i la cadena hotelera Hilton. La seua experiència professional i acadèmica se centra en l'estudi del turisme com a eina de desenvolupament amb projectes en el camp del turisme cultural i patrimonial, comunitari, ecoturismo i turisme indígena. La seua àmplia experiència internacional i coneixement de cinc idiomes li ha portat a desenvolupar la seua activitat professional en nombrosos països amb projectes de planificació i desenvolupament turístic a Cambodja, Laos, Xina, Bolívia, Romania, Mèxic i EUA entre uns altres.

Com docent, Pitu Espès-Molinero té àmplia experiència en la formació de professionals.  Ha liderat l'II i III Trobada Iberoamericà de Patrimoni Turístic Cultural, organitzats per l'AECID i realitzats a Guatemala i Colòmbia respectivament. Ha impartit diversos tallers sobre Creativitat i Producte Turístic en col·laboració amb Segittur o ThinkMed, i imparteix assíduament laboratoris i tallers on-line sobre Creativitat i Innovació en les xarxes gestionades per la Fundació CEDDET i l'ECLAP. En la UA imparteix les assignatures de Patrimoni Cultural i Antropologia del Turisme. També és docent de la UPUA amb les assignatures de Patrimoni Mundial UNESCO, Introducció a la Història de l'Art i Alacant a peu de carrer.