Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ESPESO MOLINERO, MARIA DEL PILAR

Curriculum breu
ESPESO MOLINERO, MARIA DEL PILAR

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9594
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A (LOU)
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

 • DOCTORADA EN DIRECCIÓN Y PLANIFICACIÓN DEL TURISMO
  Universidad de Alicante (21/01/2016)
 • CURSO UNIVERSITARIO - TURISMO Y COOPERACIÓN INTERNACIONAL PARA EL DESARROLLO
  Organización Mundial del Turismo (29/07/2011)
 • MASTER OF SCIENCE- TOURISM AND TRAVEL MANAGEMENT
  New York University (EEUU) (23/01/2006)
 • CERTIFICADO DE APTITUD PEDAGÓGICA
  Universidad de Valladolid (11/11/1998)
 • ESPECIALISTA EN HISTORIA Y ESTÉTICA DE LA CINEMATROGRAFÍA
  Universidad de Valladolid (09/06/1995)
 • LICENCIADA EN FILOSOFÍA Y LETRAS - GEOGRAFÍA E HISTORIA
  Universidad de Valladolid (05/10/1994)

Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Valladolid, Màster en Gestió Turística amb Premi Extraordinari per la Universitat de Nova York (NYU) i Doctora en Planificació i Adreça del turisme amb Esment Internacional per la Universitat d'Alacant, Pitu Espès-Molinero és actualment docent i coordinadora de l'Àrea d'Antropologia Social de la Universitat d'Alacant i membre de l'Institut de Recerques Turístiques (IUIT) de la mateixa universitat.

La Dra. Espès-Molinero ha treballat en diversos aspectes de la indústria del turisme des d'operacions hoteleres a consultoria estratègica. Entre les entitats amb les quals ha col·laborat es troben el Servei de Parcs Nacionals d'Estats Units, el Museu d'Història Natural de Nova York, Tourspain, Disney Corp. i la cadena hotelera Hilton. La seua experiència professional i acadèmica se centra en l'estudi del turisme com a eina de desenvolupament amb projectes en el camp del turisme cultural i patrimonial, comunitari, ecoturismo i turisme indígena. La seua àmplia experiència internacional i coneixement de cinc idiomes li ha portat a desenvolupar la seua activitat professional en nombrosos països amb projectes de planificació i desenvolupament turístic a Cambodja, Laos, Xina, Bolívia, Romania, Mèxic i EUA entre uns altres.

Com docent, Pitu Espès-Molinero té àmplia experiència en la formació de professionals.  Ha liderat l'II i III Trobada Iberoamericà de Patrimoni Turístic Cultural, organitzats per l'AECID i realitzats a Guatemala i Colòmbia respectivament. Ha impartit diversos tallers sobre Creativitat i Producte Turístic en col·laboració amb Segittur o ThinkMed, i imparteix assíduament laboratoris i tallers on-line sobre Creativitat i Innovació en les xarxes gestionades per la Fundació CEDDET i l'ECLAP. En la UA imparteix les assignatures de Patrimoni Cultural i Antropologia del Turisme. També és docent de la UPUA amb les assignatures de Patrimoni Mundial UNESCO, Introducció a la Història de l'Art i Alacant a peu de carrer.