Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ESCANDELL MAESTRE, DARI

Curriculum breu
ESCANDELL MAESTRE, DARI

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2029
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
I. INTERUNIVERSITARI FILOLOGIA VALENCIAN
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Filología Catalana
    Universitat d'Alacant (21/11/2012)
  • Llicenciat en Filologia Catalana
    Universitat d'Alacant (29/09/2004)

Dari Escandell Maestre (Petrer, 1982) és doctor en Filologia i professor titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant.

La seua trajectòria científica, acreditada per la CNEAI amb 2 sexennis d'investigació, prima l'estudi de la literatura infantil i juvenil. Des d'Hàbits i tendències de lectura en el sistema educatiu valencià (2015), monografia inspirada en la seua tesi doctoral, desgrana els condicionants de la lectura literària en l'àmbit escolar. Ha participat en 5 projectes ministerials R+D+i sobre literatura autobiogràfica, compaginats amb recerca sobre estudis culturals i llibre il·lustrat. Tasques tot plegat materialitzades en nombroses publicacions d'impacte: diversos llibres i capítols de llibre amb indicador SPI alt, així com una quinzena d'articles científics en revistes ben indexades en WoS, Scopus, SCImago i FECYT. Ha concorregut a mig centenar de congressos internacionals esdevinguts en prestigioses universitats europees i ha format part també del comité organitzador de fins a 30 congressos, majoritàriament internacionals. Actualment exerceix com a director de Caplletra. Revista Internacional de Filologia.

En matèria de transferència, ha assessorat la Fundació FULL en l'elaboració del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura i ha comissariat una exposició institucional de caràcter divulgatiu sobre àlbum il·lustrat infantil adreçada a prescriptors.

Pel que fa a gestió universitària, ha ostentat el càrrec assimilat de vicerector adjunt en l'Equip de Govern de la Universitat d'Alacant (2016-2020) i anteriorment va ser també vicedegà de la Facultat d'Educació (2013-2016). En l'actualitat exerceix com a vicesecretari acadèmic de la Junta Directiva de l'IIFV i com a secretari de Seu d'aquest organisme.

La seua trajectòria docent ha estat sempre lligada a la docència universitària. Després de 20 cursos acadèmics a temps complet atresora més de 3.000 hores de docència oficial reglada en màsters, graus, extintes llicenciatures o diplomatures i estades internacionals Erasmus+ Teaching Staff. A hores d'ara acumula 3 quinquennis docents, 5 triennis, 5 mencions d'excel·lència consecutives en el programa Docentia i mig centenar de publicacions sobre investigació en docència universitària.