Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ESCANDELL MAESTRE, DARI

Curriculum breu
ESCANDELL MAESTRE, DARI

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2029
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A CONTRACTAT/ADA DOCTOR/A(LOU)
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

 • Doctor en Filologia Catalana
  EDUA (23/11/2012)
 • Grau de Llicenciat en Filologia Catalana
  Facultat de Filosofia i Lletres UA (28/05/2007)
 • Diploma Estudis Avançats
  EDUA (23/03/2007)
 • Llicenciat en Filologia Catalana
  Facultat de Filosofia i Lletres UA (29/09/2004)

Doctor en Filologia Catalana. Professor universitari a temps complet des de 2005. Investigació avalada per un sexenni (CNEAI 2017). La literatura infantil i juvenil és la seua principal línia d’investigació: Hàbits i Tendències de lectura en el sistema educatiu valencià (2015), llibre derivat de la seua tesi doctoral (2012), analitza els principals factors -educatius, sociològics i mediàtics- que condicionen els hàbits de lectura escolars entre els 10 i 18 anys. Així mateix, ha participat en fins a cinc projectes ministerials R+D+I sobre LIJ en entorns digitals i literatura autobiogràfica i ha dut a terme investigacions sobre literatura popular amb fins escolars i sobre anàlisi de mètodes d’ensenyament-aprenentatge de segones llengües; tasques tot plegat materialitzades en 56 publicacions entre llibres, capítols de llibre i articles especialitzats en revistes científiques indexades.

Ha participat en nombrosos congressos internacionals de periodicitat fixa i ferma tradició esdevinguts en prestigioses universitats europees, en països com França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Polònia o Hongria. En suma, 29 intervencions com a comunicador, ponent o ponent convidat en congressos lligats a la recerca universitària. Quant a l’organització de congressos, ha format part del comité organitzador de fins a 23 congressos al llarg d’aquests anys, huit d’aquests internacionals.

Pel que fa a gestió universitària, en l’actualitat ostenta el càrrec de Director de Secretariat a l’Equip de Govern de la Universitat d’Alacant (2016-2021) i anteriorment va ser vicedegà a la Facultat d’Educació (2013-2016). Al seu torn, la seua trajectòria docent ha estat sempre lligada a la docència universitària. Després de 16 cursos acadèmics compresos entre 2005 i 2021 atresora més de 2.200 hores de docència reglada en diferents estudis oficials d’aquesta universitat (entre màsters, graus, estades docents a l'estranger i extintes llicenciatures i diplomatures), més de la meitat de les quals en possessió del títol de doctor. Hui en dia hi acumula quatre triennis, dos quinquennis docents i vora una trentena de publicacions sobre recerca en docència universitària.