Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  DE LUCAS MURILLO DE LA CUEVA, FERNANDO

Curriculum breu
DE LUCAS MURILLO DE LA CUEVA, FERNANDO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
TREBALL SOCIAL I SERVEIS SOCIALS
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Ciencias Políticas y Sociología
    Universidad Complutense de Madrid (20/06/2000)
  • Licenciado en Ciencias Políticas y Sociología
    Universidad Complutense de Madrid (19/05/1992)

Nascut a Bilbao, va estudiar en aquesta ciutat i més tard a Madrid on es va llicenciar i va doctorar en la Universitat Complutense en CC. Polítiques i Sociologia. 

Professor de l'Escola de Treball Social de la UCM (més tard Facultat) des de l'any 1995 impartint assignatures de serveis socials, polítiques socials i treball social, així com de diversos màsters. Va ser professor també de la Universitat Alfons X el Savi entre 1996-2003, sent al seu torn coordinador de l'àrea de sociologia. Va estar en Comissió de Serveis en la UA en el Curs 2019-2020 després d'una estada d'investigació, passant a formar part de la UA com a professor Titular d'Universitat en el Curs 2020-21.

En la UCM va ser subdirector d'Estudis, Qualitat i Innovació, vicedegà del mateix contingut, secretari de Facultat i posteriorment Degà de la Facultat de Treball Social. Ha sigut co-president del Comitè Científic del Congrés EASSW Madrid 2019.

És professor Titular d'Universitat de l'Àrea de Treball Social i Serveis Socials. Té 4 quinquennis i dos trams d'investigació. 

Ha participat en diversos projectes europeus relacionats amb la gestió de la immigració (investigació+difusió+formació i inserció) e-learning (plataformes virclass i vircamp.net, de les quals va ser professor), així com en la implantació dels estudis de Treball Social (projecte K2 a Albània). 

Treballa en l'àrea de política social, joventut, e-learning i innovació, refugi i migracions, amb diverses publicacions d'impacte en relació amb aquests temes, l'última com a projecte finançat i obra conjunta sobre els Estats de benestar i les polítiques socials a Portugal, Espanya, Itàlia i Grècia resultat de les estades d'investigació en ISCTE-IUL de Lisboa i de la Universitat d'Alacant.