Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  DAVO BLANES, MARIA DEL CARMEN

Curriculum breu
DAVO BLANES, MARIA DEL CARMEN

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3837
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Titulo Doctor
    Dpto. Enfermería Comunitaria, Medicina Preventiva y Salud Pública e HIstoria de la CIencia. Universi (09/06/2009)
  • Certificado de suficiencia investigadora. Programa de Doctorado de Salud Pública
    Departamento de Salud Pública. Universidad de Alicante. (03/07/2002)
  • Licenciada en Psicopedagogía
    Facultad de Educación. Universidad de Alicante (27/07/2000)
  • Diplomada en Educación General Básica con Especialidad en Educación Preescolar
    Escuela Universitaria de Formación del Profesorado. Universidad de Alicante (15/02/1988)
  • Máster en Salud Pública y Gestión de Servicios Sanitarios
    Universidad de Alicante y Universidad Miguel Hernández (01/01/0001)

Mª Carmen Davó Blanes,

La data de naixement del qual és 05/02/1965 i DNI 21466700H, és Professora Titular d'Universitat, des de 2013, en l'àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública en el Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant. Doctora i Llicenciada en Psicopedagogia (2009 i 2000 respectivament). Màster en Salut Pública (1998) i Diplomada en EGB (1988). Codirectora del Màster Conjunt de Salut Pública de les Universitats Miguel Hernández i Alacant (des de 2019). Directora del Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (des de 2019). Coordinadora deº 2 curs del grau d'Infermeria (des de 2016)

Desenvolupa activitats docents de grau principalment en els graus d'Infermeria, Treball Social i Nutrició Humana i Dietètica. També compta amb docència de prostrat en el Màster de Salut Pública i en el Màster de Professorat d'Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Formació professional i Ensenyament d'idiomes.

La seua àrea d'especialització com a docent i investigadora és fonamentalment  la promoció i educació per a la salut. Dins d'aquest àmbit i en l'entorn educatiu, ha estudiat la promoció i educació per a la salut a l'escola, desenvolupant temes com la promoció de parelles saludables,  polítiques d'alimentació i la  salut visual . Compta amb 2 sexennis d'investigació, amb  63 publicacions en revistes científiques de l'àmbit nacional i internacional, 23 capítols de llibre i 79 comunicacions a congressos. Forma part del Grup d'Investigació de Salut Pública i del grup d'Investigació en Alimentació i Nutrició (ALINUT)  

Ha col·laborat en projectes europeus, i liderat i col·laborat en diversos projectes d'àmbit nacional i local.  Ha liderat durant 9 anys la Xarxa per a l'Estudi de les Competències en Salut Pública (RedesCOPS), finançat per la Universitat d'Alacant per a impulsar Projectes d'Innovació Educativa. Des de 2012, dirigeix el Fòrum de Professorat Universitari de Salut Pública (https://web.ua.es/es/foro-profesorado-salud-publica/sobre-el-foro.html) finançat per la Fundació Dr. Antonio Esteve per a consensuar continguts bàsics de Salut Pública en les titulacions de grau on s'imparteix aquesta matèria.

És membre de la Societat Espanyola d'Epidemiologia, on ha participat en diferents grups de treball (Determinants socials, Formació i Mentoria)

Prèviament a la seua incorporació a temps complet en la Universitat (1990) va treballar com a docent a l'escola pública (1990-2000) i en els programes de Prevenció Comunitària Infantil  (1996) i Prevenció i Inserció Social (1997) de l'Àrea del Serveis Socials de l'Ajuntament d'Alacant