Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  CALVO URBINA, MARIA REYES

Curriculum breu
CALVO URBINA, MARIA REYES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
INVESTIGADOR/A DISTINGIT
Dep.:
Instituts:
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Doctora en Ciencia de Materiales
    Universidad de Alicante (29/05/2009)
  • Licenciada en Física
    Universidad Complutense de Madrid (01/06/2003)

Em vaig incorporar a la Universitat d'Alacant com a Investigadora Distingida en 2019 a través del program d'atracció de talent GenT. La meua recerca se centra en les propietats elèctriques i magnètiques de materials i sistemes d'escala nanométrica on els efectes quàntics es ponene de rellevància, per exemple, en els anomenats aïllants topològics o en estructures amb baixa dimensionalidad. En els últims anys, em fascinen els materials de van der Waals, en els quals pot separar-se fàcilment una única capa d'àtoms. Aquestes capes poden després apilar-se en estructures on emergeixen noves propietats fruit de la interacció dels diferents materials que les componen.

Prèviament a la meua incorporació en la UA, vaig tenir un contracte com Ikerbasque Fellow en Nanogune, Sant Sebastià, on la meua recerca es va centrar en les propideades de materials 2D, més específicament en l'estudi de les seues fases topològiques i la seua potencial aplicació en espintrónica.

Durant la meua tesi doctoral, explorem l'efecte Kondo en unions atòmiques i durant la meua primera estada postdoctoral, en el London Centre for Nanotechnology (UCL, UK), en atomos magnètics aïllats sobre superfícies. Els experiments a Londres en grafeno van despertar el meu interès en la física dels sistemes mesoscópicos i en 2011, vaig rebre una beca Marie Curie per a estudiar les propietats dels aïllants topològics en la Universitat de Stanford.