Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BERNA GALIANO, JOSE ANGEL

Curriculum breu
BERNA GALIANO, JOSE ANGEL
BERNA GALIANO, JOSE ANGEL
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2392
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor Ingeniero en Informática
    Universidad de Alicante (02/02/2006)
  • DOCTORADO EN INFORMÁTICA APLICADA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (02/02/2006)
  • Ingeniero en Informática.
    Universidad de Alicante. (30/07/1997)

Enginyer d'Informàtica (1997) i Doctor en Enginyeria en Informàtica (2006) per la Universitat d'Alacant. Des de 1998 és professor al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la Universitat d'Alacant coordinant matèries com a "Xarxes de Computadors" i "Sistemes de Transport de Dades".

A més, ha participat en la docència de cursos d'especialització al camp de les Tecnologies de les Comunicacions (Cisco Networking Academy) i formació en l'ús de les TIC a la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant. A nivell de divulgació de coneixement científic a la societat ha col·laborat amb mitjans de comunicació en el camp de la ciberseguretat i sistemes de comunicacions Wi-Fi, destacant la seva participació a l'esdeveniment Cybercamp que organitza l'INCIBE (Institut Nacional de Ciberseguretat).

La seva línia de recerca principal són els sistemes de comunicacions Wi-Fi i la ciberseguretat en dispositius mòbils, desenvolupant nous sistemes de comunicacions per a llocs sense infraestructura de telefonia mòbil. Això ha permès diversos contractes de transferència tecnològica a empreses del sector TIC.

Durant la pandèmia de COVID-19, es va sumar a la iniciativa de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana per oferir solucions a la gestió de la situació sanitària. Es va obtenir finançament per al projecte "Sistema de detecció d'aglomeracions de persones basat en una App per a smartphones Android" amb l'objectiu de detectar situacions de risc per a la propagació de la COVID-19.