Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BELTRAN SANAHUJA, ANA

Curriculum breu
BELTRAN SANAHUJA, ANA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9645
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
QUIMICA ANALITICA, NUTRICIO I BROMATOLO
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTOR EN QUIMICA
    FACULTAD CIENCIAS, UNIVERSIDAD ALICANTE (29/07/2010)
  • DOCTORADO EN QUÍMICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (29/07/2010)
  • QUIMICA
    UNIVERSIDAD ALICANTE (30/10/2008)
  • LICENCIATURA EN QUIMICA
    UNIVERSIDAD ALICANTE (20/07/2005)

Doctora en Química (2010) de formació, va realitzar la seua tesi doctoral en el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant i compta amb àmplia experiència en el desenvolupament i validació de mètodes analítics basats en tècniques de microextracción en fase sòlida (SPME), cromatogràfiques i quimiométricas per a anàlisis de tota mena de mostres. A més, compta amb àmplia experiència en el sector de la caracterització de tota mena de materials plàstics incloent microplàstics mitjançant diferents tècniques com són l'espectroscòpia infraroja per transformada de Fourier (FTIR), tècniques d'anàlisi tèrmica com la calorimetria diferencial d'escombratge i l'anàlisi termogravimétrico i l'espectroscòpia Raman.

Professora Titular en el Departament de Química Analítica, Nutrició i Bromatologia de la Universitat d'Alacant, a més de dur a terme tasques investigadores en el si del grup d'investigació denominat “Anàlisi d'Aliments, Química Culinària i Nutrició”. Ha publicat 45 articles científics en revistes de reconegut prestigi amb un nombre total de cites de 2121, la qual cosa dóna lloc a un índex h de 25. Compta a més amb 53 comunicacions presentades en congressos científics internacionals. També ha participat en un gran nombre de projectes d'investigació de concurrència competitiva, tant nacionals com internacionals. Més concretament, ha participat en 50 projectes nacionals i 5 projectes internacionals. Cal destacar que, en 4 d'aqueixos projectes ha sigut la investigadora principal el que li ha permès captar fons públics per un valor superior als 400.000 euros. Ha participat en 48 Contractes d'Investigació (26 com a Investigadora Principal) i  a més és coinventora de 3 patents.

En l'àmbit docent, ha dirigit 19 treballs de fi de grau/màster i 2 tesis doctorals (2 més en curs). Ha sigut tutora de pràctiques externes de 45 estudiants i ha participat en 20 projectes d'innovació docent, en dues d'ells com a coordinadora.