Ir a cuerpo
Logo UA
Grups d'investigació
  Química (bio)Analítica i Circular (bioCir)

Dades generals

Àrea de coneixement:
Ciències Experimentals
Web:
Correu electrònic:
Telèfon:
+34 965903400 x 9775

Memòries

Memòria anual
  • Desenvolupament de metodologies analítiques per a l'anàlisi de combustibles fòssils i biocombustibles.
  • Desenvolupament de metodologies analítiques per a l'anàlisi de mostres clíniques.
  • Desenvolupament de metodologies analítiques per a anàlisi fisicoquímica i sensorial d'aliments.
  • Sistemes de desinfecció basats en l'ús de la radiació UV.
  • Desenvolupament d'instrumentació analítica.
  • Optimització de metodologies de revaloració de subproductes agroalimentaris: extracció i caracterització de residus agroalimentaris i biocompuestos. Optimització de mètodes d'extracció mediambientalment sostenibles.
  • Desenvolupament i caracterització de nous materials per a l'envasament alimentari i altres aplicacions (envasos actius, materials de reforç i altres materials).
  • Estudis de degradació de materials polimèrics en ambient marí i terrestre.
  • Optimització de metodologies d'extracció i caracterització de microplàstics en diferents tipus de mostres (mediambientals, clíniques, alimentàries, etc).

 

 

Serveis que ofereixen

Sense dades.

 

Resultats

Sense dades.

 

Infraestructura rellevant disponible

Sense dades.

 

PARTICIPACIÓ EN PROJECTES DE RECERCA (DESTACATS)
  • Denominació del projecte: Viable, safe and sustainable PHBV value chain for food packaging applications
    Competitiu:
    Europeu:
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: EUROPEAN COMMISSION
    Data d'inici: 01/09/2023
    Data de finalització: 31/08/2027
  • Denominació del projecte: Valencia Region Digital Innovation Hub
    Competitiu:
    Europeu:
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: EUROPEAN COMMISSION
    Data d'inici: 01/01/2023
    Data de finalització: 31/12/2025
  • Denominació del projecte: Valorización de subproductos agroalimentarios de la piña (Ananas Comosus (L.) Merrill) para la obtención de compuestos antioxidantes y su posterior incorporación a polímeros para aplicaciones de envasado activo para alimentos.
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: AGENCIA VALENCIANA DE LA INNOVACION
    Data d'inici: 01/01/2022
    Data de finalització: 30/09/2024
  • Denominació del projecte: Contaminación en zonas verdes urbanas, y su impacto sobre el funcionamiento del ecosistema bajo calentamiento climático
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: MINISTERIO DE CIENCIA, INNOVACION Y UNIVERSIDADES
    Data d'inici: 01/12/2022
    Data de finalització: 30/11/2024
  • Denominació del projecte: ECOBLUE Efectos ecológicos de los eventos climáticos extremos y la contaminación en los ecosistemas costeros
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: GENERALITAT VALENCIANA
    Data d'inici: 01/01/2022
    Data de finalització: 29/09/2025
  • Denominació del projecte: Nuevas herramientas para el análisis multielemental y de especies de arsénico y silicio en alimentos (bio)combustibles y aguas
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: MINISTERIO DE CIENCIA, INNOVACION Y UNIVERSIDADES
    Data d'inici: 01/09/2022
    Data de finalització: 31/08/2026
  • Denominació del projecte: Estudio de los efectos ambientales de los residuos plásticos en el medio marino
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: GENERALITAT VALENCIANA
    Data d'inici: 16/11/2022
    Data de finalització: 15/11/2026
  • Denominació del projecte: NUEVOS MÉTODOS BASADOS EN LA TÉCNICA DE ICP-MS/MS APLICADOS AL ESTUDIOS DEL IMPACTO DEL CONTENIDO ELEMENTAL Y DE NANOPARTÍCULAS EN EL ÁMBITO DE LA MEDICINA REPRODUCTIVA
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: GENERALITAT VALENCIANA
    Data d'inici: 01/10/2021
    Data de finalització: 30/09/2025
  • Denominació del projecte: Construcción, validación y acciones de transferencia de un prototipo de equipo portátil de purificación de aire para la eliminación de patógenos en ambientes cerrados
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: MINISTERIO DE CIENCIA, INNOVACION Y UNIVERSIDADES
    Data d'inici: 01/12/2021
    Data de finalització: 30/11/2023
  • Denominació del projecte: Sistemas sostenibles para la extracción y procesado de biopolímeros funcionales ( EXTRAPRO)
    Competitiu:
    Europeu: No
    Públic:
    Entitat/s financadora/es: GENERALITAT VALENCIANA
    Data d'inici: 01/01/2018
    Data de finalització: 31/12/2020

Publicacions Mostra cercador

PUBLICACIONS EN REVISTES (DESTACADES)
  • Títol: Evaluation of highly adsorptive Guefoams (multifunctional guest¿containing foams) as a potential sorbent for determination of volatile organic compounds (VOCs) by means of thermal desorption
    Autors: Sánchez, R.; Beltrán, A.; Maiorano, L.P.; Todolí, J.L.; Molina, J.M.
    Revistes: Microchimica Acta
    Volum: 191
    Pàgines: 169 -
    Data: 2024
    ISSN: 0026-3672
    DOI: https://doi.org/10.1007/s00604-024-06249-9
  • Títol: Application of Dispersive Liquid¿Liquid Aerosol Phase Extraction to the Analysis of Total and Individual Phenolic Compounds in Fried Extra Virgin Olive Oils
    Autors: , Raquel Sanchez Romero; Beltrán, A.; , María Soledad Prats; Todolí, J.L.
    Revistes: Journal of Agricultural and Food Chemistry
    Volum: 71
    Pàgines: 10742 - 10750
    Data: 2023
    ISSN: 0021-8561
    DOI: https://doi.org/10.1021/acs.jafc.3c02634
  • Títol: Assessment of total sample consumption infrared-heated system for minimization of matrix effects in ICP-tandem mass spectrometry
    Autors: Sánchez, R.; Todolí, J.L.
    Revistes: Spectrochimica Acta, Part B: Atomic Spectroscopy
    Volum: 208
    Pàgines: 106779 -
    Data: 2023
    ISSN: 0584-8547
    DOI: https://doi.org/10.1016/j.sab.2023.106779
  • Títol: Development of open-pore polymer and ceramic foams/Guefoams with tunable fluid-dynamic properties: Application in highly efficient water bacteria removal. Revista en JCR con IF: 8.40 - cuartil Q1 (65/344 Materials Science, Multidisciplinary)
    Autors: Guidoum, Maroua; Verdu-Molina, N. ; Todolí, J.L.; Maiorano, L.P.; Molina, J.M.
    Revistes: Materials and Design
    Volum: 235
    Pàgines: 112418 -
    Data: 2023
    ISSN: 0264-1275
    DOI: http://dx.doi.org/10.1016/j.matdes.2023.112418
  • Títol: Evaluation of highly adsorptive Guefoams (multifunctional guest-containing foams) as a potential sorbent for analysis of volatile organic compounds (VOCs) by means of thermal desorption
    Autors: Lopez-Sanchez, R. ; BELTRAN SANAHUJA, ANA; Maiorano, L.P.; Todolí, J.L.; MOLINA JORDA, JOSE MIGUEL
    Revistes: Microchimica Acta
    Volum:
    Pàgines: -
    Data: 2023
    ISSN: 0026-3672
  • Títol: High temperature total consumption sample introduction system coupled to microwave plasma optical emission spectrometry (MIP-OES) for the analysis of aqueous samples
    Autors: , Martínez del Olmo, Santiago; Sánchez, R.; Todolí, J.L.
    Revistes: Analytica Chimica Acta
    Volum: 1249
    Pàgines: 340948 - 340956
    Data: 2023
    ISSN: 0003-2670
    DOI: doi.org/10.1016/j.aca.2023.340948
  • Títol: Microwave-assisted extraction of cellulose nanocrystals from almond (Prunus amygdalus) shell waste
    Autors: Valdés, A.; Mondragón, Gurutz; , Garrigós Selva, María Carmen; Eceiza, Arantxa; , Alfonso Jiménez
    Revistes: Frontiers in Nutrition
    Volum: 9
    Pàgines: 1 - 15
    Data: 2023
    ISSN: 2296-861X
    DOI: https://doi.org/10.3389/fnut.2022.1071754
  • Títol: Oxidative Stability of Avocado Snacks Formulated with Olive Extract as an Active Ingredient for Novel Food Production.
    Autors: , Carmen Martínez; , Alfonso Jiménez; , María Carmen Garrigós; Valdés, A.
    Revistes: Foods
    Volum: 12
    Pàgines: 2382 -
    Data: 2023
    ISSN: 2304-8158
    DOI: https://doi.org/10.3390/foods12122382
  • Títol: Sensory Attributes and Instrumental Chemical Parameters of Commercial Spanish Cured Ewes" Milk Cheeses: Insights into Cheese Quality Figures
    Autors: Beltrán, A.; , Arantzazu Valdés García
    Revistes: Foods
    Volum: 13
    Pàgines: 127 -
    Data: 2023
    ISSN: 2304-8158
    DOI: https://doi.org/10.3390/ foods13010127
  • Títol: Evolution of the mineral concentration and bioaccumulation of the black soldier fly, Hermetia illucens, feeding on two different larval media
    Autors: , Rubio, P.; Todolí, J.L.; Martínez-Sánchez, A.; Rojo, S.
    Revistes: Journal of Insects as Food and Feed
    Volum:
    Pàgines: 367 - 378
    Data: 2022
    ISSN: 2352-4588
    DOI: http://dx.doi.org/10.3920/JIFF2021.0068
LLIBRES PUBLICATS (DESTACATS)
  • Títol: Elemental Analysis. An Introduction to Modern Spectrometric Techniques
    Autors: , Shlemmer, G.; , Balcaen, L.; Todolí, J.L.; , Hinds, M.W.
    Editorial: Mouton de Gruyter
    Data: 2019
    ISBN: 978-3-11-050108-7
  • Títol: The Certification of the Mass Fractions of As, Br, Cd, Cl, Cr, Hg, Pb, S, Sb, Sn and Zn in Low-Density Polyethylene: ERM®-EC681m.
    Autors: Sánchez, R.; , Raquel Sanchez Romero; , Thomas Linsinger
    Editorial: Publications Office of the European Union
    Data: 2015
    ISBN: 978-92-79-53881-0
    DOI: 10.2787/757841
  • Títol: The Certification of the Mass Fractions of As, Br, Cd, Cr, Hg, Pb, S, Sb, Sn and Zn in Low-Density Polyethylene: ERM®-EC680m
    Autors: Sánchez, R.; , Raquel Sanchez Romero; , Thomas Linsinger
    Editorial: Publications Office of the European Union
    Data: 2015
    ISBN: 978-92-79-53800-1
    DOI: 10.2787/255735
  • Títol: Introducción a la experimentación en Química Analítica
    Autors: Gras, L.; Maestre, S.; Mora, J.; Todolí, J.L.
    Editorial: Servicio de Publicaciones de la Universidad de Alicante
    Data: 2005
    ISBN: 84-7908-837-0
  • Títol: Sistemas de Introducción de Muestras Líquidas en Espectrometría Atómica.
    Autors: Todolí, J.L.; Mora, J.; Canals, A.; Hernandis, V.
    Editorial: Servicio de Publicaciones de la Universidad de Alicante
    Data: 1996
    ISBN: 84-7908-239-9
  • Títol: Desarrollo de biopelículas activas para envasado de alimentos. Aplicación en materiales para envasado de alimentos
    Autors: Beltrán, A.; Ramos, M.; Valdés, A.
    Editorial: EAE (Editorial Académica Española)
    Data: 2012
    ISBN: 978-3-659-04482-3
  • Títol: Estudio de la estabilidad oxidativa de las almendras en base a diferentes técnicas y parámetros. Aplicación a la clasificación de variedades
    Autors: Beltrán, A.; Ramos, M.; Garrigós, M.C.
    Editorial: EAE (Editorial Académica Española)
    Data: 2012
    ISBN: 978-3-659-04863-0
  • Títol: The certification of the mass concentration of As, Cd, Co, Cu, Mn, Mo, Ni and Pb, and density in seawater: ERM®-CA403
    Autors: Sánchez, R.; , Raquel Sanchez Romero; , Evelin de Vos; , James Snell; , Hakan Emteborg; , Andrea Held
    Editorial: Publications Office of the European Union
    Data: 2018
    ISBN: 978-92-79-77706-6
  • Títol: The certification of the mass fraction and mass concentration of total Hg in seawater: ERM®-CA400
    Autors: Sánchez, R.; , Raquel Sanchez Romero; , Mitja Vah\u0026#269; , i\u0026#269; , James Snell; , Albert Oostra; , Håkan Emteborg; , Thomas Linsinger; , Andrea Held
    Editorial: Publications Office of the European Union
    Data: 2016
    ISBN: 978-92-79-64103-9
    DOI: 10.2787/988251
  • Títol: Toxicidad de Metales Pesados en Juguetes. Pinturas para Dedos.
    Autors: , Guerrero, M; Todolí, J.L.; Mora, J.; Canals, A.
    Editorial: Instituto de Cultura Juan Gil Albert; Conselleria d'Educació Cultura i Ciència de la Generalitat Valenciana
    Data: 1999
    ISBN: 84-7784-329-5
CAPÍTOLS DE LLIBRE PUBLICATS (DESTACATS)
  • Títol del capítol: Comparación nutricional de alimentos adaptados a personas celíacas con los convencionales en España.
    Autors: Albaladejo Valero, María Asunción; , Mª Soledad Prats Moya; Valdés, A.
    Editorial: Publicacions Universitat d¿Alacant
    Pàgines: 191 - 236
    Data: 2022
    ISBN:
    Títol del llibre: Visión integral en salud, ejercicio físico y ciencias de la alimentación. Publicacions Universitat dAlacant.
  • Títol del capítol: Diseño y desarrollo de acciones de apoyo, orientación y refuerzo para el alumnado de la asignatura de Bromatología del Grado de Gastronomía y Artes Culinarias
    Autors: Beltrán, A.; , Ana Beltrán Sanahuja; Sánchez, R.; , Raquel Sanchez Romero; , Adriana Juan-Polo; Maestre, S.; , Salvador E. Maestre Pérez; Sanz-Lázaro, C.; , Carlos Sanz-Lázaro; Todolí, J.L.; , José Luis Todolí Torró; Bueno-Ferrer, C.; , Carmen Bueno Ferrer; Valdés, A.; , Al Cheiktha Kamelaa Cheikh Moussa Chraiteh; , Arantzazu Valdés García
    Editorial: UNIVERSIDAD DE ALICANTE
    Pàgines: 368 - 369
    Data: 2021
    ISBN:
    Títol del llibre: REDES-INNOVAESTIC 2021. Libro de Actas
  • Títol del capítol: El laboratorio en casa: Adaptación y/o virtualización de prácticas de laboratorio del área de química analítica en el Grado de Química
    Autors: Sánchez, R.; , Raquel Sanchez Romero; Beltrán, A.; , Ana Beltrán Sanahuja; , Nuria Guijarro Ramírez; , Ginés Martínez Martínez, Santiago Martínez del Olmo; , Rebeca Pérez Ramírez; , José Luis Todolí Torró; Todolí, J.L.
    Editorial: UNIVERSIDAD DE ALICANTE
    Pàgines: 153 - 154
    Data: 2021
    ISBN:
    Títol del llibre: REDES-INNOVAESTIC 2021. Libro de Actas
  • Títol del capítol: Implementación de talleres dirigidos en clase como refuerzo inicial al aprendizaje en estudiantes de primer curso de Gastronomía y Artes Culinarias.
    Autors: Beltrán, A.; Sánchez, R.; Adriana Juan-polo; Valdés, A.
    Editorial: Servicio de Publicaciones de la Universidad de Alicante
    Pàgines: 495 - 502
    Data: 2021
    ISBN:
    Títol del llibre: Redes de Investigación e Innovación en Docencia Universitaria. Volumen 2021
  • Títol del capítol: Investigación docente en los grupos de Alto Rendimiento Académico en perspectiva de género
    Autors: Beltrán, A.; Sanz-Lázaro, C.; Serrano, E.; Casado-Coy, Nuria; Linares, N.; SOLIVERES, S.
    Editorial: Editorial Octaedro, S.L.
    Pàgines: 552 - 560
    Data: 2021
    ISBN:
    Títol del llibre: Nuevos retos educativos en la enseñanza superior frente al desafío COVID-19
  • Títol del capítol: Investigación docente en los grupos de Alto Rendimiento Académico incluyendo la perspectiva de género
    Autors: Beltrán, A.; , Valero Blasco, Laura; , Casado-Coy, Nuria; , Serrano Torregrosa, Elena; , Linares Pérez, Noemi; , Soliveres, Santiago; , Beltrán-Sanahuja, Ana; , Sanz-Lázaro, Carlos.
    Editorial: UNIVERSIDAD DE ALICANTE
    Pàgines: 335 - 336
    Data: 2021
    ISBN:
    Títol del llibre: REDES-INNOVAESTIC 2021. Libro de Actas
  • Títol del capítol: ¿Somos lo que comemos?
    Autors: Moltó, J.; , Moltó Berenguer, Julia; Rodríguez Roselló, Iván; Valdés, A.; , Valdés García, Arantzazu; Tormo-Santamaria, Maria
    Editorial: Instituto de Ciencias de la Educación (ICE) de la Universidad de Alicante
    Pàgines: 223 - 224
    Data: 2020
    ISBN:
    Títol del llibre: REDES-INNOVAESTIC 2020. Libro de actas / XARXES-INNOVAESTIC 2020. Llibre d`actes
  • Títol del capítol: Teaching research over several academic years in High Academic Performance groups IV
    Autors: Serrano, E.; Linares, N.; SOLIVERES, S.; Beltrán, A.; Sanz-Lázaro, C.
    Editorial: Instituto de Ciencias de la Educación (ICE) de la Universidad de Alicante
    Pàgines: 1009 - 1014
    Data: 2020
    ISBN:
    Títol del llibre: Memòries de les xarxes d"investigació en docència universitàriapertanyent al ProgramaXarxes-I3CE d"Investigació en docènciauniversitària del curs 2019-20 / Memorias de las redes de investigac
  • Títol del capítol: A COLLABORATIVE TEACHING NETWORK AS AN OPPORTUNITY FOR DEVELOPING TRANSVERSAL ACTIVITIES IN ORDER TO IMPROVE STUDENT"S SKILLS
    Autors: Valdés, A.; Merma, G.; , A. Valdés; Vidal, L.; Tormo-Santamaria, Maria; Maestre, S.; Beltrán, A.
    Editorial: International Association of Technology, Education and Development (IATED)
    Pàgines: 4249 - 4257
    Data: 2019
    ISBN:
    Títol del llibre: EDULEARN19 PROCEEDINGS
  • Títol del capítol: ASSESSING TRANSVERSAL COMPETENCES OF NOVEL DEGREE OF GASTRONOMY AND CULINARY ARTS STUDENTS THROUGH THE TEACHING STAFF COORDINATION
    Autors: Valdés, A.; Merma, G.; , A. Valdés; Vidal, L.; Tormo-Santamaria, Maria; Maestre, S.; , S. Maestre; Beltrán, A.
    Editorial: International Association of Technology, Education and Development (IATED)
    Pàgines: 4217 - 4225
    Data: 2019
    ISBN:
    Títol del llibre: EDULEARN19 PROCEEDINGS
COMUNICACIONS A CONGRESSOS (DESTACADES)
  • Títol: Challenges in the Elemental Analysis of Renewable Fuels Feedstock and Heavy Crude Oil Cuts
    Autors: Todolí, J.L.; Martinez-Del Olmo, S. ; Sánchez, R.
    Tipus de participació: Ponencia
    Nom del congrés: 2022 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Tucson (ESTADOS UNIDOS DE AMÉRICA)
    Data de celebració: 17/01/2022
  • Títol: Inductively Coupled Plasma-Optical Emission Spectrometry. A Precious Tool for the Trace Determination in Noble Metals
    Autors: Todolí, J.L.
    Tipus de participació: Ponencia invitada
    Nom del congrés: 2021 LBMA Assaying and Refining Digital Conference
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Londres (REINO UNIDO (Gran Bretaña e Irlanda del Norte))
    Data de celebració: 15/03/2021
  • Títol: Aceite de oliva, ¿oro líquido?
    Autors: Sánchez, R.
    Tipus de participació: Ponencia invitada
    Nom del congrés: I Congreso Internacional en Salud, Ejercicio Físico y Ciencias de la Alimentación
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració:
    Data de celebració: 31/01/2020
  • Títol: Analysis of oily edible products through ICP-OES
    Autors: Todolí, J.L.; Sánchez, R.; Martinez-Del Olmo, S. ; Lefevre, Johan
    Tipus de participació: Ponencia
    Nom del congrés: 2020 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Tucson (ESTADOS UNIDOS DE AMÉRICA)
    Data de celebració: 13/01/2020
  • Títol: Analysis of petroleum products through ICP-OES
    Autors: Todolí, J.L.; Sánchez, R.; Martinez-Del Olmo, S. ; Lefevre, Johan
    Tipus de participació: Ponencia
    Nom del congrés: 2020 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Tucson (ESTADOS UNIDOS DE AMÉRICA)
    Data de celebració: 13/01/2020
  • Títol: Challenges in Aerosol Generation and Transport for Atomic Spectrometry
    Autors: Todolí, J.L.
    Tipus de participació: Ponencia invitada
    Nom del congrés: 2020 Winter Conference on Plasma Spectrochemistry
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Tucson (ESTADOS UNIDOS DE AMÉRICA)
    Data de celebració: 13/01/2020
  • Títol: Analysis of heavy petroleum products through ICP techniques
    Autors: Todolí, J.L.; Lefevre, Johan; Sánchez, R.; Martinez-Del Olmo, S.
    Tipus de participació: Ponencia invitada
    Nom del congrés: 63 International Conference on Analytical Sciences and Spectroscopy, (ICASS)
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Montreal (CANADÁ)
    Data de celebració: 25/06/2019
  • Títol: Extraction liquide-liquide en phase aérosol pour l'analyse élémentaire
    Autors: Todolí, J.L.; Sánchez, R.; Maestre, S.; Prats Moya, MS
    Tipus de participació: Ponencia invitada
    Nom del congrés: Spectr`Atom 2019
    Tipus d'esdeveniment: Internacional
    Ciutat de celebració: Montreal (CANADÁ)
    Data de celebració: 25/06/2019
  • Títol: Determination of metal and metalloide content in petroleum and biofuel samples
    Autors: Sánchez, R.; Martinez-Del Olmo, S. ; Sánchez, C.; Todolí, J.L.
    Tipus de participació: Ponencia
    Nom del congrés: 2nd Euro Chemistry Conference
    Tipus d'esdeveniment: Europeo
    Ciutat de celebració: Valencia (VALENCIA/ VALÈNCIA)
    Data de celebració: 17/06/2019
  • Títol: Is it possible to determine metal content in microsamples by using ICP techniques?
    Autors: Sánchez, R.; Cañabate, A.; Martinez-Del Olmo, S. ; Sánchez, C.; Todolí, J.L.
    Tipus de participació: Ponencia
    Nom del congrés: 2nd Euro Chemistry Conference
    Tipus d'esdeveniment: Europeo
    Ciutat de celebració: Valencia (VALENCIA/ VALÈNCIA)
    Data de celebració: 17/06/2019