Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  AMAT MONTESINOS, XAVIER

Curriculum breu
AMAT MONTESINOS, XAVIER

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2556
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A PERMANENT LABORAL
Dep.:
GEOGRAFIA HUMANA
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor por la Universidad de Alicante
    Universidad de Alicante (04/07/2013)
  • Master Oficial en Desarrollo Local e Innovación Territorial
    Facultad de Filosofía y Letras. Universidad de Alicante (31/07/2008)
  • Licenciado en Geografía
    Facultad de Filosofía y Letras. Universidad de Alicante (23/07/2007)

Llicenciat en Geografia (2007), Màster en Desenvolupament Local (2008) i Doctor en tècniques d'anàlisi territorial (2013). És professor en el Departament de Geografia Humana i membre de l'Institut Interuniversitari de Geografia de la Universitat d'Alacant.

Ha publicat una trentena de títols científics en l'àmbit de la geografia humana i el desenvolupament local, si bé la seua recerca més recent se centra en l'estudi de la ramaderia extensiva i les seues implicacions territorials. Des de 2023 és membre del projecte "Models d'organització, transformació i evolució dels paisatges ramaders alacantins en clau històric geogràfica (MOEPAG)".

En 2011 va ser investigador visitant en la Universitat de Leeds (el Regne Unit) amb una beca predoctoral. També ha participat en esdeveniments científics en països com Alemanya, Itàlia, Costa Rica i el Canadà. Ha col·laborat en activitats formatives amb la Unitat de Cooperació i l'Institut de Postgrau de la Universitat Tècnica de Manabí (l'Equador). Des de 2021 forma part del programa de transferència per a la capacitació en desenvolupament local sostenible en els Andes i l'Amazones peruà, finançat per l'Àrea de Cooperació Universitària per al Desenvolupament de la Universitat d'Alacant.