Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ALONSO VARGAS, MARIA ANGELES

Curriculum breu
ALONSO VARGAS, MARIA ANGELES

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2698
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Biología
    Universidad de Alicante (31/01/2001)
  • DOCTORADO EN BIOLOGIA AMBIENTAL
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (31/01/2001)
  • Grado licenciada
    Universitat d'Alacant (06/07/1995)
  • Licenciada en Ciencias Biológicas
    Universitat d'Alacant (27/07/1993)

María Ángeles Alonso (Alacant, 20.02.1970) és professora Titular d'Universitat de Botànica en el Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals (CARN), pertany al Grup d'Investigació de Botànica i Conservació Vegetal. En l'àmbit de la gestió , ha ocupat el lloc de secretària del Departament *CARN, durant 5 anys (2013-2019) va ser la coordinadora del Grau en Biologia en la Facultat de Ciències. En l'actualitat (2017-), És la directora de la Seu Universitària de Villena de la UA, l'objectiu principal de la qual és l'extensió universitària,  un projecte que vertebra el territori UA, transferència de conoiximent entre la Universitat i la societat. 

És llicenciada en Biologia per la Universitat d'Alacant (1989-1993), va obtindre el grau de llicenciatura (1995) en la modalitat Tesina amb el treball títol Flora i vegetació de la Vall de Villena, que posteriorment es va publicar com a llibre i va aconseguir el Grau de Doctora (2001) amb la Tesi titulada “Estudi Geobotànic dels saladars del sud-est de la península ibèrica”, obtenint la qualificació d'excel·lent Cum laude.

Com a docent, des de l'any 1998, ha impartit classe en les Llicenciatura de Biologia, en el Grau de Biologia, en el Doctorat Biodiversitat: conservació i gestió de les espècies i els seus hàbitats, que  va obtindre l'esment de qualitat des del curs 2003/04 de manera ininterrompuda. A més, en el Màster de Biodiversitat, que va obtindre l'esment cap a l'excel·lència, a l'octubre de 2011. Actualment imparteix classe en el Màster Universitari en Investigació Criminal i Ciències Forenses que depén de la Facultat de Drecho i del Màster Conservació de la Biodiversitat i Resturació del medi marí i terrestre que depén de la Facultat de Ciències.

Ha publicat nombrosos articles científics, llibres i capítols de llibre. Ha participat en projectes d'investigació europeus, en el Programa ‘Marie Sklodowska Curie, 12 projectes d'I+D+I Nacionals, destacant la participació en els 3 projectes Flora Iberica, 7 projectes d'investigació d'I+D+I de Comunitats Autònomes, a més de nombroses ajudes d'Investigació de la Universitat d'Alacant. En l'àmbit de la transferència ha participat en 18 contractes d'Investigació amb empreses externes a la Universitat.